Στην υπηρεσία ασύλου, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, μεταφέρθηκαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Ίλια Μαρινάκη, μία εκ των τριών συνηγόρων τους, η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη φωτογράφισή τους και τη λήψη κάποιων στοιχείων βάσει ενός ερωτηματολογίου στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα δεν υπάρχει αιτιολόγηση της υποβολής του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτή θα γίνει στη δεύτερη συνέντευξη που θα είναι και αναλυτική και η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, μπορεί να διαρκέσει δύο – τρεις ώρες για τον καθένα» πρόσθεσε.

Η κα Μαρινάκη επανέλαβε ότι οι κρατούμενοι εξακολουθούν να φοβούνται για τη ζωή τους, συναίσθημα που -όπως είπε- εντείνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς πληροφορούνται όλα όσα συμβαίνουν και μεταδίδονται από τα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης