Οι αρχές δεν προνόησαν να απαγορεύσουν την διέλευση από τα διόδια δεκάδων χιλιάδων πολιτών που εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα για την επαρχία ενώ επέτρεψαν και την μαζική επιβίβαση σε πλοία της ακτοπλοΐας για να μεταβούν στα νησιά. Πρόκειται για κινήσεις που θα οδηγήσουν σε τραγωδία

Οι ταξιδιώτες μεταφέρουν μαζί τους τον κορωνοϊό σε περιοχές χωρίς απαραίτητες υποδομές και μέσα νοσηλείας. Θα νοσήσουν και ορισμένοι εκ των ταξιδιωτών και οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν οι υπερήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μεγάλη καθυστέρηση το Υπουργείο Ναυτιλίας απαγόρευσε την επιβίβαση σε πλοία μη μονίμων κατοίκων των νησιών, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Όμως ήδη από την Παρασκευή παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση στις εθνικές οδούς και μακριές ουρές οχημάτων στα διόδια. Οι Έλληνες δεν πειθάρχησαν στις οδηγίες της Πολιτείας. Είναι φανερό πώς η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμόσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις προδιαγραφές που ισχύουν στη Γαλλία εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα. Ας το κάνει έστω τώρα .  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης