Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 23:30
Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα
Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς εμπράκτως τα χειμαζόμενα από την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως η Περιφέρεια Αττικής εκτός, από τη μία μόνιμα παραχωρημένη υδροφόρα στο δήμο Κυθήρων, διέθεσε στην Πυροσβεστική, έπειτα από σχετικό αίτημα, μία ακόμη καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν στη διάθεση της Πυροσβεστικής για τυχόν νέα αιτήματά της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ανακοινώνεται πως ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στέλνει αύριο το πρωί στο νησί δύο οχήματα: Ένα πυροσβεστικό όχημα 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης και 4 άτομα προσωπικό καθώς και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 23:30