Σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες προσπαθεί να επιβιώσει η οικογένεια του Νεκτάριου Κοκκόνη από τον Καρδαμά Αμαλιάδας που αριθμεί συνολικά 14 μέλη.

Ο Ν. Κοκκόνης μαζί με τους δύο γιους του, τις νύφες του και τα εγγόνια του- ηλικίας από 14 μηνών έως και 9 ετών – ζουν σε δύο καλύβες, χωρίς ρεύμα και λοιπές υποδομές, στην είσοδο του χωριού. Ο Ν. Κοκκόνης έχει ήδη υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ είναι στην αναμονή και για άλλες, αφού τα προβλήματα υγείας του δυστυχώς συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά του δίνουν ζωή στην περιοχή, αλλά τα ζητήματα που καθημερινά προκύπτουν είναι τεράστια, καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε δύο πρόχειρα καταλύματα, φτιαγμένα από ξύλο, ενώ θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον δύο λυόμενα, προκειμένου να μπορούν τουλάχιστον τα μικρά παιδιά να κοιμούνται σε ένα καλύτερο και σαφώς πιο ανθρώπινο περιβάλλον.

Όπως επεσήμανε ο Ν. Κοκκόνης, έχουν ζητηθεί λυόμενα, ωστόσο ποτέ δεν τους δόθηκαν, αντίθετα παραχωρήθηκαν σε άλλους, ως αποθήκες χωραφιών. Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτροδότησης, υποστήριξε ότι: «χαλάνε τα τρόφιμα, τα γάλατα των παιδιών τα πάντα. Μας είπαν από τη ΔΕΗ ότι, για να μας δώσουν γραμμή, θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα τοιχίο, κάτι που κάναμε. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα ρεύμα δεν έχουμε. Έτσι αναγκάζουμε τα παιδιά να πιουν το γάλα τους όλο, αφού δεν έχουμε πού να το βάλουμε ή να φάνε όλο το φαγητό, για να μην το πετάξουμε. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση. Ζητάμε απλά να μας δώσουν μια γραμμή για ηλεκτρικό ρεύμα».

Πηγή: ilialive
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης