Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης-Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν καθημερινά καταγγελίες που αφορούν τους αμαρτωλούς μιζαδόρους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια εκβίαζαν και λαδώνονταν για να «ξεμπλοκάρουν» υποθέσεις που σχετίζονταν με επενδύσεις.

Μετά την αποκάλυψη της zougla.gr για τον επιχειρηματία από την Αργολίδα, πρόεδρος βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, ονόματι Σταύρος Γκανής, επιβεβαίωσε τις παράνομες πράξεις των επίορκων υπαλλήλων του υπουργείου.

Μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι υπάλληλοι του ίδιου τμήματος (Επενδύσεων) του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ, για να εγκρίνουν την επιχορήγηση ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στη βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιγράφει, στην αντίδρασή του να δώσει μίζα 200.000 ευρώ, οι υπάλληλοι τον προειδοποίησαν ότι η υπόθεση δεν θα προχωρήσει και ως εκ τούτου και η εκταμίευση του ποσού. Στην προσπάθειά του να λάβει τα χρήματα, δίνοντας ως μίζα 100.000 ευρώ, οι υπάλληλοι του ανέβασαν το ποσοστό, υπό την απειλή ότι θα ανακαλούσαν όλο τον φάκελο για την επένδυση.

Μέχρι σήμερα και καθώς ο επιχειρηματίας δεν κατέβαλε τη μίζα που ζητούσαν οι υπάλληλοι, η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια της Υπηρεσίας. Ο κ. Γκανής κάνει λόγο για κύκλωμα που είχε συγκεκριμένο υπάλληλο για εισπράκτορα, ενώ καταγγέλλει πως ο φάκελός του «θάφτηκε» στο γραφείο ενός από τους δύο συλληφθέντες υπαλλήλους.

Ακούστε πώς περιγράφει τη δράση του κυκλώματος:

Η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε το «ξήλωμα» του «αμαρτωλού» τμήματος και την αντικατάσταση όλων των στελεχών του (κάποιων άμεσα και των υπολοίπων σταδιακά) αλλά και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» αναδρομικά, ωστόσο οι καταγγελίες είναι πολλές και το κύκλωμα πολυπλόκαμο.

Λειτουργούσαν με μεθοδικό τρόπο αναφέρει στη zougla.gr σχετικά με τα «αρπακτικά».

Ακούστε την καταγγελία του κ. Γκάνη στη zougla.gr:

Διαβάστε επίσης:

Πώς στήθηκε η παγίδα στα στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 17:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης