Στη δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού της περιοχής προχωρά ο Δήμος Κόνιτσας. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από την Οικονομική Επιτροπή και άμεσα αναμένεται να συνταχθούν οι όροι δημοπράτησης ώστε να διατεθούν άμεσα, για εργασίες συντήρησης, περίπου 130 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουν άμεσες παρεμβάσεις και να αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για ένα σπουδαίο μνημείο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, καταγράφεται ένα ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τα πέτρινα γεφύρια, που κουβαλούν στοιχεία από τον πολιτισμό και την ιστορία της Ηπείρου.

Και ο Δήμος Κόνιτσας την ευαισθησία αυτή την μετουσιώνει σε πράξη. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσει τη διαδικασία ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη δημοπράτηση του έργου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος στα πλαίσια της συνάντησης αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, εισηγήθηκε και την σύνταξη μελετών για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των γεφυριών της περιοχής καθώς και την υπόδειξη των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης: Αυτοψίες για την προστασία των μνημείων στην περιοχή της Ηπείρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης