Άμεση εφαρμογή του επενδυτικού νόμου ζητεί το Ε.Β.Ε.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 15:38
Άμεση εφαρμογή του επενδυτικού νόμου ζητεί το Ε.Β.Ε.Α.
Την αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής του επενδυτικού νόμου σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση του επιμελητηρίου σχετικά με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου.

Ο κ. Μίχαλος δήλωσε τα εξής: «Ο νέος Επενδυτικός Νόμος έχει μια διαφορετική φιλοσοφία για τις επενδύσεις, που βασίζεται όχι στις επιδοτήσεις, αλλά στις φοροαπαλλαγές και στις ενισχύσεις κεφαλαίου. Θεωρούμε σωστή την κατεύθυνση αυτή, αλλά τονίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης εφαρμογής του, καθώς η κυβέρνηση άφησε τουλάχιστον έναν χρόνο τη χώρα χωρίς επενδυτικό νόμο, παγώνοντας κάθε επενδυτική διαδικασία».

Και καταλήγει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α.: «Και βέβαια στην πορεία θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στους κλάδους των επιχειρήσεων που θα εντάσσονται στον νόμο, αλλά και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, στη λειτουργία του ΕΤΕΑΝ μέσω του οποίου θα διατεθούν στις επιχειρήσεις τα κονδύλια του νέου νόμου, για να εξασφαλιστεί μια πραγματική και όχι τεχνητή απορροφητικότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 15:38