Άμεση έκδοση ΚΥΑ για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας ζητεί ο δήμαρχος Λέσβου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 04:11
Άμεση έκδοση ΚΥΑ για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας ζητεί ο δήμαρχος Λέσβου
Την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας προκειμένου «να βρουν στέγη οι πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση στην έκδοσή της επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση» ζητά με επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι «οι κάτοικοι της Βρίσας που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, αναμένουν την ΚΥΑ για το έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου. Στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί και η έντονη ανησυχία που προκαλεί στους πληγέντες η καθυστέρηση αυτή, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως π.χ. στο σεισμό της Κεφαλονιάς που είχε σημειωθεί στις 26/1/2014, ή ανάλογη ΚΥΑ είχε εκδοθεί μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή στις 5/2/2014».

Ο κ. Γαληνός σημειώνει πως «ο Δήμος Λέσβου, φρόντισε για την κάλυψη του κόστους σίτισης και διαμονής των πληγέντων για έως ότου εκδοθεί η ΚΥΑ και τακτοποιηθούν με την ενοικίαση κατοικίας για να στεγασθούν και γενικά να λάβουν όσα η Πολιτεία τους οφείλει».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 04:11