Η κακοποίηση των ζώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κακοποίηση των παιδιών ή των γυναικών, αποτελώντας μία εγκληματική πράξη που επεκτείνεται και δεν σταματά. Πρόκειται για βαριά εγκληματικότητα και μόνο ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με τις υπόλοιπες μορφές εγκληματικότητας, όπως η ενδοοικογενειακή βία, προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκειας σχετικής ενημέρωσης που είχαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εισαγγελείς από όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενημερώθηκαν από τις Αμερικανίδες υψηλόβαθμες εισαγγελείς, τη Michelle Welch, Πολιτειακή αντεισαγγελέα και διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων της VIRGINIA, και τη Nicole Blumberg, επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας της Ν. Υόρκης, για τα συμπεράσματα της επιστήμης και της διεθνούς εμπειρίας γύρω από το θέμα της κακοποίησης και του βασανισμού των ζώων. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των εισαγγελικών λειτουργών οργάνωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Συμμαχία για την Ελλάδα».

Όπως επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους στις περισσότερες υποθέσεις βαριάς ενδοοικογενειακής βίας, οι δράστες είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων, καθώς τα ζώα προσφέρονται για παραδειγματισμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Οι Αμερικανίδες εισαγγελείς, μάλιστα, αναφέρθηκαν σε σειρά υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την αμερικανική Δικαιοσύνη, όπου δράστες στυγερών εγκλημάτων είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να καταγγέλλονται και να ερευνώνται περιστατικά κακοποίησης ζώων, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα άτομα αυτά θα προχωρήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, σε κακοποιήσεις παιδιών, γυναικών ή άλλες μορφές εγκληματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε εφέτος για δεύτερη χρονιά, περιλάμβανε εκπαίδευση αστυνομικών και λιμενικών σε ανάλογες δράσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης