Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απορρίπτοντας του ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου κα της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου για την άσκηση αναίρεσης, του επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα) και το χρηματικό πρόστιμό των 10.000 ευρώ που είχε επιβληθεί, στον καθένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν, ο καθένας, ποσό 20.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Πριν από λίγους μήνες, είχε επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο και η απόφαση με την οποία τους είχε επιβληθεί ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2008.

Οι δικαστικές έρευνες για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, ξεκίνησαν όταν στη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε λογαριασμός της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC με ποσό 1,2εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης