Αμφίπολη: Κατά 60% αυξήθηκαν οι επισκέπτες στο Μουσείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 05:34
Αμφίπολη: Κατά 60% αυξήθηκαν οι επισκέπτες στο Μουσείο
Η αναφορά και μόνο ότι στον τάφο της Αμφίπολης μπορεί να είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος προκαλεί το ενδιαφέρον εκατομμύρια επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η παγκόσμια αναγνώριση στην προσωπικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη είναι τέτοια, που στο σημείο όπου πραγματοποιεί τις ανασκαφές η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη προσέρχεται καθημερινά πλήθος ανθρώπων.

Αυτή η μεγάλη προσέλευση εκφράζεται και με αριθμούς στους αρχαιολογικούς τόπους της περιοχής και κυρίως στο Μουσείο της Αμφίπολης, το οποίο ενώ λειτουργεί από το 1995 μέχρι και πριν από μερικούς μήνες το επισκέπτονταν μόνο όσοι αγαπούν την ιστορία και την αρχαιολογία

Από τις 8 Αυγούστου, όταν και οι ανασκαφές «μαγνήτισαν» το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η επισκεψιμότητα στην περιοχή παρουσίασε τεράστια αύξηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xronometro, η επισκεψιμότητα όλον τον μήνα Αύγουστο γνώρισε αύξηση 60% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2013, ενώ για το πρώτο δεκαπενθήμερο η αύξηση είναι στο 50%, σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα. Τον μήνα Αύγουστο, υπήρχε μεγάλη προσέλευση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς Έλληνες και Ευρωπαίοι έκαναν τις διακοπές τους στις γύρω περιοχές και περνούσαν να δουν από κοντά τα ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Αμφίπολης, ενώ όλοι έφταναν μέχρι την πύλη του χώρου ανασκαφής στον λόφο Καστά.

Αυξημένη κατά 20% είναι, όμως, και η προσέλευση και στην Παλαιοχριστιανική Αμφίπολη, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το Μουσείο, μολονότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει κάποια ιστορική σύνδεση με τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου. Τυχεροί από αυτή τη δημοσιότητα που πήρε το ανασκαφικό έργο στον λόφο Καστά είναι και οι ιδιοκτήτες καφέ σε Αμφίπολη και Μεσολακκιά, που είδαν σημαντική αύξηση στους τζίρους τους και έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, εφόσον ανακοινωθεί ότι τελικά ο «ένοικος» του τάφου είναι... μέγας!

ΠΗΓΗ: xronometro

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 05:35