Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατέθεσαν δύο δικαιούχοι τροφίμων ΤΕΒΑ, καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν τους έγινε διανομή την περίοδο των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως περιγράφουν στην καταγγελία ο Π. Γ. και η Σ.Β. «στις 2 Απριλίου ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του φόβου επαφής με άλλους ανθρώπους, μας κάλεσαν τηλεφωνικά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μας ενημέρωσαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ για τον μήνα Απρίλιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες από υπαλλήλους του Δήμου στην είσοδο της οικίας μας, και εμείς δεχθήκαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Επειδή πέρασαν πολλές ημέρες και ανησυχήσαμε, καλέσαμε τηλεφωνικά την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, ρωτήσαμε πότε θα παραλάβουμε τα τρόφιμα του ΤΕΒΑ και μας ενημέρωσαν ότι μας επισκέφθηκαν στην είσοδο της οικίας μας υπάλληλοι του Δήμου, τους δείξαμε τους αριθμούς των ΑΜΚΑ και τα δελτία ταυτότητάς μας, παραλάβαμε τα τρόφιμα του ΤΕΒΑ και υπογράψαμε.

» Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στην οδό Έλλης Αλεξίου 10 και κάναμε γραπτή καταγγελία ότι δεν παραλάβαμε τα τρόφιμα του ΤΕΒΑ και δεν έχουμε υπογράψει».

Οι δικαιούχοι διαμένουν σε διαμέρισμα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, παίρνουν επίδομα στέγασης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και του ταμείου ΤΕΒΑ. «Το μηνιαίο εισόδημά μας είναι 405 Ευρώ εξ αδιαιρέτου και πληρώνουμε κάθε μήνα 200 Ευρώ για ενοίκιο, 15 με 20 Ευρώ για κοινόχρηστα, 10 με 15 Ευρώ για την ύδρευση, 40 με 50 Ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα και περισσεύουν 120 με 140 Ευρώ για τρόφιμα», περιγράφουν στη μήνυση τους και προσθέτουν ότι «είχαν τελειώσει τα χρήματα και τα τρόφιμα μας τις ημέρες που ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι μας (σε καραντίνα) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του φόβου επαφής με άλλους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαιούχοι ζητούν από την Εισαγγελέα να αποδοθούν ευθύνες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης