Αίσθηση προκάλεσε η μακροσκελής δήλωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, την ώρα που η Ελλάδα πενθεί για τους δεκάδες πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. 

Ο Αμβρόσιος επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στους συνεργάτες τους αποκαλώντας τους «άθεους του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού» αναφέρει ο μητροπολίτης σε ανάρτησή του στο blog του. «Στα 80 χρόνια της ζωής μου δεν ενθυμούμαι ποτέ μία τέτοια γενική καταστροφή στην Ελλάδα μας» προσθέτει, αναφερόμενος στα πολλά πύρινα μέτωπα αλλά και άλλα φαινόμενα που καταγράφηκαν στη χώρα, όπως το μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη.

«Ας μη ξεχνάμε» συνεχίζει, «ότι πέρα από τις καταστρεπτικές αυτές φωτιές, στη Χώρα μας συμβαίνουν ακόμη πολλά άλλα περίεργα φαινόμενα! Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο! Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο! Περίεργα φαινόμενα, λοιπόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας! Και αυτομάτως στη σκέψη μας αναδύεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα;».

«Οι τεχνοκράτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση, οι Κυβερνητικοί Παράγοντες επίσης, οι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων ωσαύτως, οι σοφοί του κόσμου τούτου επίσης, οι ένθεοι και οι άθεοι, και αυτοί θα δώσουν την ερμηνεία τους» προσθέτει και ρίχνει μια βολή και προς την Ιερά Σύνοδο: «Αντιθέτως, η Ιερά Σύνοδος, δηλ. η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα λάμψει διά της σιωπής της! Μακάρι να μας διαψεύσουν!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα: γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα φοβερά πράγματα; Επικαλούμεθα τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος! Καταφεύγουμε την Αγία Γραφή αναζητώντας μια απάντηση» συμπληρώνει, και παραθέτει απόσπασμα από το κείμενο του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο. Καταλήγει στο συμπέρασμα πως, σύμφωνα με το Άγιο Πνεύμα, σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό! Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού; Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;»

«Ο κ. Τσίπρας» συνεχίζει «χωρίς ίχνος τσίπας, ανερυθρίαστα, κατέστρεψε την Οικονομία της Ελλάδος, κατέστησε πένητες τους έως χθές νοικοκυραίους, υποδούλωσε την Ελλάδα μας με το Μνημόνια, εξαπάτησε τους Έλληνες με το Δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ και όμως τό ανακοίνωσε ως ΝΑΙ, ξεπούλησε την Μακεδονία μας, πολέμησε την Ορθοδοξία μας! Και πολλά άλλα είναι τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού Τσίπρα!»

«Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια ‘Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!» γράφει.

«Συμπέρασμα: Όσο περισσότερο οι Έλληνες απομακρύνονται από τό δρόμο του Θεού, τόσο και περισσότερες φυσικές καταστροφές μας περιμένουν! Τόσο και περισσότερο θα αυξάνεται το «ασύμετρο μέτωπο», όπως επί λέξει είπεν ο Πρωθυπουργός! ΑΛΛΑ ενώ είπε πολλά για την βιβλική καταστροφή και το ασύμετρο μέτωπο, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ!

Αλέξιε Τσίπρα, χωρίς τη βοήθεια του Θεού, δεν λύνονται τα προβλήματα του «ασύμετρου φαινομένου!»

Μιά λέξη για το Θεό, δεν είπες! Μια επίκληση της Παναγίας μας δεν σε ακούσαμε νά λέγεις!

Μιά ικεσία, όπως η πρόταση «Σώσε μας, Παναγία μας», θα μπορούσε να σβύσει τις πυρκαϊές σ’ όλη τους την έκταση!

Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος! Αίσχος!

Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται!

Εξ αιτίας σου μας συχάθηκε ο Θεός!

Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!

Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καιρός να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του Χριστού μας όλοι μας:
Δεσποτάδες, Παπάδες καί Διάκονοι!
Χριστιανοί, βαπτισμένοι στο όνομα του Χριστού!
Έγγαμοι καί Άγαμοι!
Νέοι καί Ηλικιωμένοι!
Άνδρες και Γυναίκες!
Αγόρια και Κορίτσια!
Πρωθυπουργοί και Υπουργοί!
Βουλευτές και Πολιτικοί!
Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί!
Πλούσιοι και Πένητες!
Επιστήμονες καί Απαίδευτοι!
Ψηλοί καί Κοντοί!

Όλοι μαζί να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο του θεού, στο δρόμο της αρετής, στην αγκαλιά της μητρός εκκλησίας. Να ξαναγίνουμε ορθόδοξοι και Έλληνες. Αμήν!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης