Άνθιμος: Κλείνει το Χαρίσειο Γηροκομείο αν το κράτος επιμείνει στoν ΕΝΦΙΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 15:11
Άνθιμος: Κλείνει το Χαρίσειο Γηροκομείο αν το κράτος επιμείνει στoν ΕΝΦΙΑ
Ανοιχτό άφησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία του Χαρίσειου Γηροκομείου, «αν επιμείνει το κράτος» στην καταβολή ΕΝΦΙΑ.

«Ποιος θα πάρει αυτούς τους γέροντες, αν συμβεί αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ.Άνθιμος, ο οποίος υπενθύμισε ότι το Ίδρυμα του οποίου προεδρεύει πλήρωσε πέρυσι 450.000 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε ότι η Εκκλησία είναι ανοιχτή να συζητήσει το ενδεχόμενο μίας επιπλέον συνεισφοράς της Εκκλησίας στον προϋπολογισμό. «Όταν θα γίνει η καινούργια κυβέρνηση, όποιο κόμμα κι αν είναι, εμείς είμεθα ανοιχτοί να συζητήσουμε, να συνεννοηθούμε κι ό,τι μπορούμε θα βοηθήσουμε», είπε ο κ. Άνθιμος.

Απαντώντας στο ερώτημα για το κατά πόσο η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Εκκλησίας της Κύπρου που έθεσε την περιουσία της στη διάθεση του κράτους για την υπέρβαση της κρίσης, ο κ. Άνθιμος είπε ότι «πρόκειται για τελείως διαφορετικά τα μεγέθη», καθώς «η Εκκλησία της Κύπρου είναι μία μικρή Εκκλησία που έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά της, ενώ οι υποχρεώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος δημιουργούν ουσιαστικό άγχος».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 15:17