Πείνα, δυστυχία, ποντίκια, σκοτάδι και απειλή έξωσης ανά πάσα στιγμή, συνθέτουν το σκηνικό του ανθρώπινου δράματος που εκτυλίσσεται, μια ανάσα από την καρδιά της Πάτρας, στην περιοχή του Αη Γιώργη του Λάγγουρα.

Τα λόγια και οι εικόνες δεν μπορούν να αποτυπώσουν το δράμα μιας γυναίκας, η οποία μεγαλώνει το τριών χρόνων εγγονάκι της, χάρη στην προσφορά λιγοστών τροφίμων από τους γείτονες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοίρα άρχισε να της δείχνει το σκληρό πρόσωπο πριν 11 χρόνια, όταν έχασε τον άντρα της. Από τότε, τα χτυπήματα είναι απανωτά, τόσο για την ίδια και την άνεργη κόρη της, όσο και για την εγγονή της.

Στο σπίτι – τρώγλη, όπου ζει η τρίχρονη μαζί με τη γιαγιά της, το πάτωμα είναι γεμάτο με χαρτόνια, πάνω στα οποία υπάρχουν κόλλες, προκειμένου να αιχμαλωτίζονται τα ποντίκια, τα οποία καθημερινά κάνουν… παρέλαση. 

Λίγους μήνες αφότου γεννήθηκε η μικρή εγγονή της, ο γαμπρός της έμεινε ανάπηρος, ενώ όσες πόρτες κι αν χτύπησε, κανένας δεν πρόσφερε δουλειά τόσο σε αυτή όσο και στην κόρη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομική κρίση τη βρήκε να ζει σε ένα σπίτι τρώγλη, για το οποίο οφείλει να καταβάλει το ποσό των 200 ευρώ ως μίσθωμα, ποσό το οποίο εδώ και έξι μήνες αδυνατεί να δώσει, με αποτέλεσμα να απειλείται με έξωση.

Ουσιαστικά, το μεγάλωμα του μικρού παιδιού έχει αναλάβει μόνη της, ενώ την ίδια ώρα η πρόνοια της παρέχει μόλις… 88 ευρώ το δίμηνο.

Το δράμα που βιώνει η 50χρονη χήρα και η τρίχρονη εγγονή της δεν έχει τελειωμό, καθώς επί έναν χρόνο παραμένουν χωρίς ρεύμα, με την οφειλή προς την επιχείρηση ηλεκτρισμού να ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από το patratimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης