Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους ληστές «πιστολέρο» οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης, στις 13:40 εισέβαλαν στην τράπεζα Eurobank Aταλάντης και κρατώντας πιστόλια και καλάσνικοφ άρπαξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 8.500 ευρώ. Μετά τη ληστεία συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας και Βοιωτίας για τον εντοπισμό των ληστών οι οποίοι διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, ασημένιου χρώματος.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους καταδίωξαν, ενώ όταν οι ληστές αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, στην κεντρική πλατεία της Τραγάνας στη Φθιώτιδα, το όχημα της αστυνομικής συνοδείας του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, χωρίς να έχει τραυματιστεί κάποιος. Ο κ. Καρατζαφέρης βρισκόταν 50 μέτρα μακριά από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αδίστακτοι ληστές, μετά το περιστατικό διέφυγαν προς την περιοχή των Φυτωρίων «Μάμμος», όπου και πάλι άνοιξαν και πάλι πυρ εναντίον τους, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τραυματισμός.

Στη συνέχεια, μπήκαν σε χωματόδρομο κοντά στην Εθνική οδό και πέταξαν ένα σάκο, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιείχε ένα από τα καλάσνικοφ των δραστών.
Η καταδίωξη συνεχίστηκε, επί της Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών, οπότε και στο 84ο χλμ. οι αστυνομικοί τους έχασαν από τα μάτια τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη, κατέστη σαφές ότι ο Πρόεδρος του κομμάτος, Γιώργος Καρατζαφέρης, είναι καλά στην υγεία του. Να σημειωθεί ότι περίπου στο ύψος της Τραγάνας, διατηρεί εξοχικό σπίτι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και βρέθηκε εκεί για επίσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά της ασφάλειάς μου τα οποία σε κλάσματα δευτερολέπτων, με ετοιμότητα που δεν μπορούσα να την πιστέψω, έβγαλαν το όπλο τους. Όμως επειδή βρισκόμαστε σε κατοικημένη περιοχή, τους είπα να τους αφήσουν να φύγουν.
Ασφαλώς και δεν πυροβόλησαν. Απλά, προς την πλευρά μας προτάθηκαν τα καλάζνικοφ.

Πιστεύω ότι επρόκειτο για αντιπερισπασμό, ίσως τυφλό. Ίσως είδαν κάποιο πρόσωπο και θεώρησαν ευκαιρία να σταματήσουν εδώ σε εμάς. Δεν ξέρω πως λειτούργησαν . Όλα αυτά έγιναν σε κλάσμα δευτερολέπτου. Ο κόσμος έχει υποστεί ένα σοκ. Όταν ακούς αυτό το κροτάλισμα…

Σιγά – σιγά θα πρέπει να συνηθίσουμε την ζωή που επιλέξαμε να έχουμε.

Ψηφίσαμε για να προσπαθήσουμε να ζήσουμε καλύτερα, και ζούμε εν μέσω ληστών και δολοφόνων. Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Τα μάτια του κόσμου που έζησαν αυτό, ήταν για κάποια λεπτά τα μάτια «ζωντανών νεκρών», «κοκαλωμένα». Ξαφνικά βλέπεις τον θάνατο και ακούς ένα καλάζνικοφ να κροταλίζει. Και λες γιατί ζω.. Αυτό έβλεπα στα μάτια αυτών των ανθρώπων εκεί.

Το θέμα της συζήτησής τους ήταν το πόσο εύκολο είναι να βγάλει κάποιος ένα όπλο και να χάσεις την ζωή σου. Αυτά δεν υπήρχαν πριν 20 χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης