Αναφορά του Χρ. Ξηρού προς τη διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 14:10
Αναφορά του Χρ. Ξηρού προς τη διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού
Ο Χριστόδουλος Ξηρός σταμάτησε την ιατρική αγωγή που δίκην πειραματόζωου του επιβάλλει το σύστημα για τη δήθεν αντιμετώπιση της ασθενείας που του προκλήθηκε από την μακρόχρονη φιλοξενία του στα υπόγεια των ειδικών χώρων φύλαξης της 6ης πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού.

Αρνείται να φορέσει χειροπέδες όταν εξετάζεται από γιατρούς και οι παριστάμενοι αστυνομικοί να έχουν άποψη για τη διάρκεια της εξέτασης και την πορεία της ασθένειάς του.

Αρνείται να γίνει πειραματόζωο από αλόγιστη χρήση φαρμάκων που του χορηγούνται για δήθεν ιατρική αγωγή και οπωσδήποτε προκαλούν μόνιμες βλάβες της υγείας του.

Ακολουθούν δύο κείμενά του προς το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού :

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Υπ’οψιν

α.) της κ. Εισαγγελέως που εποπτεύει την Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού και διαφυλάττει με την εποπτεία της τη νομιμότητα των ενεργειών υπηρεσιακών οργάνων.

β.) του κ. Διευθυντή της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Συμβουλίου της Φυλακής Κορυδαλλού.

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χριστόδουλου Ξηρού, κρατουμένου στα υπόγεια κελιά της 6ης πτέρυγας ειδικών συνθηκών της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού.

Σας γνωρίζω ότι την 9η Αυγούστου 2010 και περί ώρα 11.30,διακομίσθηκα εκτάκτως στο Νοσοκομείο «Συγγρού» προς αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που μου έχει δημιουργήσει η χρόνια ασθένεια της κνίδωσης που απέκτησα μέσα στη φυλακή, αλλά και η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων ισχυρών φαρμάκων, οπότε η νόσος παρουσιάζει έξαρση.

Όταν έφθασα στο νοσοκομείο και ενώ παρέπαια, αρνήθηκα να μου βάλουν χειροπέδες προκειμένου να μεταβώ προς εξέταση, διότι όπως έχω ζητήσει και με την από 3-8-2010 αναφορά μου, θεωρώ ότι αποτελεί παράνομη ενέργεια να οδηγείται ο ασθενής με χειροπέδες ενώ δεν μπορεί να στηριχθεί στα πόδια του ή αν απαιτείται φορείο να δένονται τα χέρια του με χειροπέδες επάνω στο φορείο. Οι αστυνομικοί αφού με άφησαν μέσα στην κλούβα αρκετές ώρες χωρίς κλιματισμό προκειμένου να γίνουν με τους αγνώστους σε μένα επικεφαλής τους, επικοινωνίες και διαβουλεύσεις, επέστρεψαν πίσω χωρίς να υλοποιηθεί η έκτακτη μεταγωγή μου.

Επειδή αποδεδειγμένα την κνίδωση την απέκτησα μέσα στο περιβάλλον της φυλακής
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν διαπιστωθεί ιατρικά τα αίτια της νόσου για να αντιμετωπισθεί ριζικά το πρόβλημα αυτό της υγείας μου
Επειδή μου χορηγούνται δίκην πειραματόζωου ισχυρά φάρμακα αλόγιστα, τα οποία θα επιφέρουν μόνιμες βλάβες στην υγεία μου και κίνδυνο ζωής
Επειδή επιθυμώ να σταματήσει το επικοινωνιακό καθεστώς του εξαιρετικά επικίνδυνου εγκληματία, στάμπα που μου φόρεσε το σύστημα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους
Επειδή ήδη έχω ζητήσει να οδηγούμαι στους γιατρούς χωρίς χειροπέδες και η εξέταση από τους γιατρούς να γίνεται χωρίς την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα επεμβαίνουν και έχουν άποψη και ως προς το χρόνο της ιατρικής εξετάσεως και ως προς την πορεία της ασθένειάς μου.
Επειδή ήδη έχω συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για χορήγηση άδειας, δηλαδή η έννομη τάξη και η Πολιτεία δέχονται ότι μετά από απόφαση του αρμοδίου Συμβουλίου αδειών μπορεί να κριθώ ότι δικαιούμαι αδείας
Επειδή επιθυμώ να σταματήσει το τυραννικό αυτό καθεστώς των μεταγωγών μου

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ

Σε συνέχεια της από 3-8-2010 αναφοράς μου ενώπιον του Συμβουλίου Φυλακής Κορυδαλλού και της αναφοράς μου προς την επιτροπή του Καταστήματος Κρατήσεως Κορυδαλλού, σύμφωνα με τα άρθρα 54,55,56 του Νόμου 2776/1999 ότι σταματάω τη χορηγούμενη και βλαβερή για την υγεία μου ιατρική αγωγή που άλλωστε κανένα αποτέλεσμα δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα και αρνούμαι κάθε μεταγωγή μου, ακόμα και έκτακτη κάτω από τις συνθήκες που συντελείται και με προσβάλλουν σαν άνθρωπο και πολίτη.
Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της ασθενείας μου και η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων ισχυρών φαρμάκων εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μου.

Αθήνα, 11-8-2010

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

-------------------------------------------------------------------

Προς το Συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού

Αίτημα – Αναφορά

Χριστόδουλου Ξηρού, κρατούμενου στα υπόγεια κελιά της 6ης πτέρυγας (ειδικών συνθηκών) της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού

Σας γνωρίζω ότι με βάση τις διατάξεις του νόμου και ειδικότερα του Σωφρονιστικού Κώδικα, οι οποίες πρέπει να εναρμονίζονται με τα διεθνώς κρατούντα όπως αυτά ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις, κατά ρητή επιταγή του Άρθρου 28 του Συντάγματος, η προστασία του ανθρώπου ως αξίας και υποκειμένου βασικών δικαιωμάτων, είναι όχι μόνον επιβεβλημένη αλλά και αναφαίρετη.

Η έννοια αυτή που προστατεύεται από το Άρθρο 2 του Συντάγματος δεν διαφοροποιεί τους κρατούμενους από τις λοιπές κατηγορίες πολιτών, πλην βεβαίως του δικαιώματος της ελευθερίας εις την διαβίωσiν.

Σε καμία περίπτωση η φυλακή δεν σημαίνει ότι τα δικαιώματα του σεβασμού της προσωπικότητας και της επιβαλλομένης ευπρέπειας στην ζωή του φυλακισμένου πρέπει να εξαφανίζονται.

Η έκτιση της ποινής δεν σημαίνει εξαχρείωση ούτε ποδοπάτημα και αυτών των ελαχίστων ορίων σεβασμού της προσωπικότητας και μάλιστα κατά τρόπο τιμωρητικό σαν συνέχεια και συνέπεια του σωφρονισμού όπως δυστυχώς γίνεται.

Πλήθος διατάξεων σε διεθνείς συνθήκες προβλέπουν και επιβάλλουν, επειδή γνωρίζουν την αυθαιρεσία και τις ακρότητες που επικρατούν στο σύστημα σωφρονισμού, την αυστηρή τήρηση όλων εκείνων των κανόνων και συνθηκών που προστατεύουν τον άνθρωπο ως αξία.

Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω σας δηλώνω ότι εφόσον συνεπλήρωσα το καθεστώς της οκτάχρονης κάθειρξης και δικαιωματικά μπορώ να διάγω και εν ελευθερία το χρονικό διάστημα της αδείας μου, δεν θα δεχθώ στο μέλλον όταν μετάγομαι για ιατρικούς λόγους σε διάφορα νοσοκομεία για εξετάσεις να μου περνούν χειροπέδες, να συνοδεύομαι από πομπώδεις και καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, αστυνομικές συνοδείες, ούτε να παρίστανται αστυνομικοί κατά την εξέτασή μου από ιατρούς οι οποίοι μάλιστα στο παρελθόν τολμούσαν να υποδεικνύουν στους γιατρούς ότι δεν έχω τίποτα και ότι δεν πρέπει να παραμείνω στο νοσοκομείο για παρακολούθηση επειδή δεν υπήρχε φρουρά.

Τέτοιες ενέργειες δημιουργούν αναστατώσεις στα νοσοκομεία σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των, ανεπίτρεπτες πιέσεις σε γιατρούς οι οποίοι μερικές φορές παρά τον όρκο του Ιπποκράτη, ενδοτικά φερόμενοι, υπακούουν στις προτροπές των αστυνομικών οργάνων, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της υγείας μου.

Αθήνα 3 /8/2010.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 16:16