Ανακαλείται η απόφαση για τη συγχώνευση του ΙΚΑ Ορεστιάδας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 18:24
Ανακαλείται η απόφαση για τη συγχώνευση του ΙΚΑ Ορεστιάδας
Στην ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας με αυτό του Διδυμοτείχου προχώρησε η διοίκηση του ιδρύματος.

Η συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Ορεστιάδας ανακοινώθηκε μετά την προγραμματισμένη, για σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. των εργαζομένων ΙΚΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τον διοικητή του ΙΚΑ Ιωάννη Θεωνά και τον υποδιοικητή Χαράλαμπο Καλαματιανό, παρουσία και της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρότεινε τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος σε δημόσιο κτήριο προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Συγκεκριμένα, προκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στα παλιά δικαστήρια Ορεστιάδας, κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί στην υπηρεσία από τον δήμο και στο οποίο έχουν γίνει και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Από τη μεριά της η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα με την κα Γκαρά, τόνισε ότι από τη στιγμή που μπορεί να βρεθεί κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες και πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές δεν προκύπτει ζήτημα συγχώνευσης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εφόσον υπάρχουν οι εγγυήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες για το κτήριο, το ζήτημα θα προχωρήσει άμεσα, ενώ θα ανακληθεί και η απόφαση συγχώνευσης.

Η βούληση να μην κλείσει το ΙΚΑ Ορεστιάδας επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλο Χαϊκάλη.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 18:30