Τα πρώτα θετικά μηνύματα εκπέμπονται από το λιμάνι της Πάτρας, καθώς τα στοιχεία της κίνησης επιβατών και οχημάτων κλείνουν για το έτος 2013, με θετικό πρόσημο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Κώστας Πλατυκώστας, αλλά και με εκτιμήσεις παραγόντων που έχουν σημαντικό ρόλο στο λιμάνι, επιβεβαιώνεται το παραπάνω συμπέρασμα, ύστερα από μία περίοδο σημαντικών απωλειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πλατυκώστας ανέφερε πως το λιμάνι της Πάτρας δημιουργεί με τις άμεσα εξαρτώμενες επιχειρήσεις, 2.504 θέσεις εργασίας, 1.013 άμεσες θέσεις εργασίας με εισόδημα 12,2 εκατ. ευρώ και 1.491 έμμεσες, με εισόδημα περίπου 9,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το λιμάνι και οι συνδυασμένες επιχειρήσεις συνεισφέρουν σε ποσοστό 3,74% της συνολικής τοπικής απασχόλησης και ποσοστό 1,48% του συνολικά παραγόμενου εισοδήματος, ενώ μαζί με τις άμεσα εξαρτώμενες επιχειρήσεις, δημιουργεί κύκλο εργασιών 64,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχει σημαντική γεωπολιτική θέση στο θαλάσσιο διάδρομο Αδριατικής – Ιονίου, καθώς από το λιμάνι διακινούνται περίπου 1,3 εκατ. επιβάτες (μέσος όρος 5ετίας), 250 χιλ. φορτηγά (μέσος όρος 5ετίας) ανά έτος, με αυξητικές τάσεις το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης