Τα αποτελέσματα 700 διδακτορικών υποτροφιών ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στα 816,90 ευρώ μηνιαίως και διαρκεί μέχρι 36 μήνες. Σύμφωνα με το ΙΚΥ, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό υποτροφιών που χορηγείται για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, από οποιοδήποτε φορέα σε όλη την ιστορία της χώρας.

«Εκτιμάται ότι ένα τέτοιο γεγονός θα συντελέσει στην παραμονή, αν όχι και επιστροφή, στη χώρα, σημαντικού κεφαλαίου από το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει το ΙΚΥ σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εν λόγω υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της Πράξης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιούνται κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Συνολικά, όπως ενημέρωσε το ΙΚΥ, υποβλήθηκαν 1.740 ηλεκτρονικές αιτήσεις, η αξιολόγηση των οποίων υλοποιήθηκε εξατομικευμένα από αξιολογητές μέλη ΔΕΠ των ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητές των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Επιπλέον, η αξιολόγηση έγινε αυτοματοποιημένα μέσω ολοκληρωμένης πλατφόρμας αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων, με στόχο την αύξηση της αντικειμενικότητας των αξιολογήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης