Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων μπαίνει σήμερα Τετάρτη, καθώς εντός λίγων ωρών θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Το πρωί της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Νίκου Φίλη στο υπουργείο, με θέμα τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός μίλησε για το όραμα αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα αποδομεί όποια εξωσχολική δραστηριότητα – Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά

Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, ο κ. Φίλης, τόνισε ότι τα αποτελέσματα των Βάσεων ανακοινώνονται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.και υπογράμμισε ότι γίνονται συζητήσεις για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα από ένα νέο σύστημα επιλογής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Μιλάμε για μια αναμόρφωση του λυκείου, που θα εξουδετερώνει σχήματα εκτός του σχολείου» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις του Ν. Φίλη:

Από τις 11.00 το πρωί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, επτά στους δέκα υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙΣυγκεκριμένα σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία, ενώ στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, επτά στους δέκα υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 105.548 (75.224 με το Νέο ΓΕΛ, 3.219 με το Παλαιό ΓΕΛ/ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’, 14.339 με το 10% του ΓΕΛ/ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’, 9.411 με το Νέο ΕΠΑΛ, 2.019 με το Παλαιό ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’ και 1.336 με το 10% του ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’), ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός υποψηφίων ήταν 104.616.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.973 υποψήφιοι, ενώ το 2015 εισήχθησαν 70.988.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας:

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

1. Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β 2014
2. Επιλογή 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β 2015
3. Επιλογή 10% ΕΠΑΛ Α 2014
4. Επιλογή 10% ΕΠΑΛ Α 2015
5. Επιλογή ΓΕΛ Νέο -Εσπερινά
6. Επιλογή ΓΕΛ Νέο -Ημερήσια
7. Επιλογή ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β Παλαιό – Εσπερινά
8. Επιλογή ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β Παλαιό – Εσπερινά
9. Επιλογή ΕΠΑΛ Νέο
10. Επιλογή ΕΠΑΛ Α Παλαιό – Εσπερινά
11. Επιλογή ΕΠΑΛ Α Παλαιό – Ημερήσια
12. Επιλογή Αλλογενών (Ευρωπαϊκής Ένωσης)
13. Επιλογή Αλλογενών (Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης