Ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 19:56
Ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών
Για αδιαλλαξία και επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας εκ μέρους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έκανε λόγο ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ανακοινώνοντας την πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Η τελευταία πρόταση του υπουργείου, στην οποία δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, ήταν η αναστολή για τρεις ημέρες των κινητοποιήσεων.

«Η αδιαλλαξία των δύο πλευρών που οδήγησε σε προγραμματισμένο ναυάγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τη στάση της κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένα έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της.

Ο κ. Διαμαντίδης έκανε, τέλος, λόγο για επείγουσα κοινωνική ανάγκη εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό στα νησιά, ενώ αναφέρθηκε και στην ακραία κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά για να θαφτούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων από εδώ και πέρα θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης όταν εκείνοι αντιδρούσαν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 20:20