Ανακοίνωση από το γραφείο του Αλ. Κούγια για τον 38χρονο που σκότωσε τη μητέρα του στη Νέα Σμύρνη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 15:47
Ανακοίνωση από το γραφείο του Αλ. Κούγια για τον 38χρονο που σκότωσε τη μητέρα του στη Νέα Σμύρνη
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σχετικά με την υπεράσπιση του 38χρονου που σκότωσε τη μητέρα του στη Νέα Σμύρνη.

Όπως αναφέρεται σε αυτή: 


Ο πατέρας του κατηγορουμένου Κ.Ι, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του και παρέμεινε μπροστά στο πτώμα της επί τρείς ημέρες, ανέθεσε στο γραφείο μας και συγκεκριμένα στον κ. Κούγια τη υπεράσπιση του.

Η δικηγόρος του γραφείου μας κα Ευαγγελία Καστρινάκη επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά η κατάσταση της ψυχικής του υγείας ήταν τέτοια, ώστε τελικά ήταν αδύνατη η συνεννόηση μαζί του και η υπογραφή από αυτόν εγγράφου που να ορίζει δικηγόρο του τον κ. Κούγια, και εξουσιοδότησης, ώστε να πάρουμε αντίγραφα δικογραφίας.

Κατόπιν αυτού και όπως επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων, αφενός μεν είναι αδύνατον να εκπροσωπήσουμε νομίμως το συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αφετέρου όμως ανακύπτει τεράστιο θέμα νομιμότητας των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν (απολογία στον Ανακριτή και διάφορες άλλες διαδικαστικές πράξεις μέχρι την ολοκλήρωση της ανακρίσεως), αφού κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 80), εάν ο κατηγορούμενος ήδη κατά το στάδιο της ανάκρισης δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ποινική διαδικασία λόγω διατάραξης των πνευματικών του λειτουργιών, είναι υποχρεωτική η αναστολή της διαδικασίας, αφού προηγηθεί διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που διατάσσεται από τον Ανακριτή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 15:50