Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α).

«Όταν η χώρα μας έχει και πάλι δυσφημισθεί παγκοσμίως, με την Ελληνική Αστυνομία για άλλη μια φορά να είναι στο «κάδρο», τα πολλά λόγια είναι περιττά. Είναι ανάγκη να διερευνηθεί, από ανεξάρτητη επιτροπή, για το ό,τι έγινε χθες, ποια ήταν η κατεύθυνση και το σκοπούμενο, για να μην υπάρχει καμία σκιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και να χωροθετηθεί ο ζωτικός προς τούτο χώρος εκ μέρους της Αστυνομίας σε συνεργασία με τους οργανωτές των διαδηλώσεων, όλα δείχνουν την επιχειρησιακή της «αδυναμία» να ανταποκριθεί στην αποστολή της, καθώς επικράτησαν οι δυνάμεις του χάους και του «μπάχαλου». Άραγε από ποιους και γιατί δεν αντιμετωπίζονταν εγκαίρως πριν εκδηλώσουν την «επανάστασή» τους;

Μήπως υπήρχαν «πληροφορίες» ότι πλησίαζε η… «βελούδινη επανάσταση» με αποτέλεσμα τα όσα ιλαροτραγικά συνέβησαν από χθες το πρωί έως αργά τη νύχτα; Καίρια ερωτήματα ανακύπτουν από χθες μαζί με τόσα άλλα αναπάντητα, με αφορμή ανάλογες συγκρούσεις και βαρβαρότητες στο παρελθόν.

Επιτέλους όμως, ας επικρατήσει η λογική και ας συσταθεί η Διακομματική Επιτροπή που ζητάμε εδώ και χρόνια για να αναδιοργανωθεί εκ βάθρων το αστυνομικό μας σύστημα, ώστε να τεθεί σε νέες βάσεις λειτουργίας, διότι είναι φυσικό οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος ασφαλείας να προκαλούν, αντί να επιλύουν προβλήματα. Σ’ αυτό βεβαίως καίρια ευθύνη διαχρονικά φέρει το πολιτικό σύστημα που ουδέποτε επιχείρησε τις επιβαλλόμενες μεταρρυθμιστικές τομές, ώστε το Κράτος να μην είναι ο δυνάστης του πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο να απαξιώνεται συλλήβδην ο αστυνομικός θεσμός, ενώ ο συνάδελφός μας, μετατρέπεται και πάλι σε εξιλαστήριο θύμα μιας αστυνομικής λειτουργίας που εξεμέτρησε το ζην προ πολλού, οφείλει να απασχολήσει όλη την κοινωνία.

Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάστηκε χθες μας γυρίζει χρόνια πίσω και αμαυρώνει όλες τις προσπάθειες μας για μια Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη, ο οποίος έχει δικαίως αναπάντητα ερωτήματα γιατί αφήνονται να προκαλούν και να καταστρέφουν οι μόνιμοι ταραξίες;

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι τα φλέγοντα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, δεν επιλύονται με αστυνομικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις, και εκατοντάδες συμπολίτες μας και συναδέλφους μας στα νοσοκομεία αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθούν με το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας με σοβαρότητα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης