Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 17:35
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές
«Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη είναι σε εξέλιξη. Η χώρα βρίσκεται ξανά παραδομένη σε πύρινα μέτωπα και στο έλεος του στρατηγού ανέμου! Απουσία σχεδίου πρόληψης, μηχανισμού αντιμετώπισης και πολιτικών αποκατάστασης... Η καταστροφή σε ετήσιο σίριαλ!» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι αντί πολιτικών αποτροπής και αποκατάστασης, στη Βουλή «συζητιέται άρον - άρον η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Κάθε αυθαιρέτου ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, πολιτιστικούς χώρους, χωρίς να έχει ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για τον προηγούμενο νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός».

Οι δήμοι υπό επιτροπεία του Παρατηρητηρίου «δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν δράσεις πρόληψης για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και κλαδιών και σκουπιδιών από τις παρυφές των δασών. Ο μηχανισμός αντιμετώπισης αποδεκατισμένος λόγω των πολιτικών λιτότητας και με γερασμένα μηχανοκίνητα μέσα ακούει, αντί σχεδιασμού, τις απειλές του πολιτικού του προϊστάμενου ότι δεν θα επιτρέψει πυρκαγιές».

«Η φωτιά δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες και παλικαριές» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «χρειάζονται πολιτικές πρόνοιας, που πρέπει να προηγούνται από τις πολιτικές ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών. Δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση προτάσσει το συμφέρον των δανειστών από τη χρηματοδότηση πολιτικών πρόληψης, αντιμετώπισης, αποκατάστασης. Είναι επικίνδυνη για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον και πρέπει να ανατραπεί».

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 16:36

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013, 17:41