Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της Αστυνομίας, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας, που περιέχει αποσπάσματα επιστολής δικηγόρου, σχετικά με καταγγελθείσα υπόθεση για ενέργειες αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«- Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί με την από 07/01/2010 ανακοίνωσή μας είχε διαταχθεί άμεσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση καταγγελιών, που αφορούσαν βιαιοπραγία αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου σε βάρος ιδιωτών.

– Με βάση τα στοιχεία της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, η οποία περαιώθηκε την 04/02/2010, διατάχθηκε την 19/02/2010 από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η μετατροπή της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

– Επιπλέον όλα τα στοιχεία έχουν υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, και καμία προσπάθεια «κουκουλώματος» δεν υφίσταται, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί στην επιστολή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, διευκρινίζεται για έναν εκ των αστυνομικών ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα και την επιστολή προήχθη και επιστρέφει ως διοικητής, ότι:
– προήχθη σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών και συγκεκριμένα την 27/07/2009,

– επέστρεψε στη θέση του Διοικητού, την οποία κατείχε, μετά από δίμηνη μετακίνησή του (από 02/01/2010 έως 08/03/2010) σε άλλη Υπηρεσία, όπου είχε αποσπασθεί κατόπιν αιτήσεώς του για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει ήδη δρομολογηθεί η μετακίνησή του σε άλλη Αστυνομική Διεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Η «κόντρα» στην Πάτμο ξεκίνησε εξαιτίας μιας κοπελιάς

Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος μαθητών;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης