Ανακοίνωση της Υγ. Περιφέρειας για την φρούρηση νοσηλευόμενης αλλοδαπής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 21:30
Ανακοίνωση της Υγ. Περιφέρειας για την φρούρηση νοσηλευόμενης αλλοδαπής
«Ουδεμία σχέση έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας με την τοποθέτηση αστυνομικού φρουρού έξω από το δωμάτιο νοσηλευόμενης αλλοδαπής», καθώς η απόφαση τοποθέτησής του είναι στην δικαιοδοσία των υπηρεσιών της Αστυνομίας, αναφέρει ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που υπογράφει ο διοικητής Κοντοζαμάνης Βασίλειος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την προηγούμενη Δευτέρα, εισήχθη στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Αγ. Ανάργυροι», αλλοδαπή γυναίκα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής της στη χώρα. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της παρεσχέθη η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα και διενεργήθη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, αναφέρει η ανακοίνωση, «η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, ως όφειλε βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας», καθώς δεν έφερε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα μας.

Πάντως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια η αστυνομική φρουρά απομακρύνθηκε.

Διαβάστε επίσης:
Παρέμβαση Σκοπούλη για το περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 21:33