Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκεται η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί στην ιστοσελίδα των αντιεξουσιαστών, εκ προερχόμενη από τα συλληφθέντα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε αυτή, οι συλληφθέντες των Πυρήνων, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον σύντροφό τους, Θεόφιλο Μαυρόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πεύκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την εξής ανακοίνωση:

«Σκέφτηκα πως αν έπαιρνα φόρα κι έπεφτα πάνω στα συρματοπλέγματα, ακόμα κι αν αυτά δεν λύγιζαν, πάλι δε θα μετάνιωνα για τίποτα. Ακόμα κι αν οι σφαίρες των μπάτσων σταματούσαν την πορεία μου, το ύφασμα του παλτού μου θα πιανόταν στα αγκαθωτά σύρματα κι όταν θα με συνελάμβαναν, θα το κατέβαζαν, αλλά δε θα κατάφερναν να βγάλουν όλες τις κλωστές από τα σύρματα. Και τα σύρματα θα έπεφταν και θα σκούριαζαν, αλλά οι κλωστές θα ήταν ακόμα εκεί, θα ήταν το περίγραμμά μου, ένα σημάδι πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που ακόμα και σήμερα μάχονται για την επανάσταση.

Αυτή είναι η ζωντανή εικόνα ενός ανθρώπου που πήρε φόρα κι έτρεξε προς την ελευθερία αντί να παραδοθεί στη σιωπή και την παραίτηση της εποχής μας. Είναι ένα καθαρό ίχνος από το μέλλον ενός καλύτερου κόσμου…» Αφιερωμένο στον Σύντροφο που τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Πεύκη. Μέσα από τις φυλακές του στέλνουμε ολόψυχα την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 19-5-2011».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που διερευνάται αυτή τη στιγμή από τις Αρχές, είναι το γεγονός ότι η παραπάνω ανακοίνωση, «κατέβηκε» λίγη μόλις ώρα μετά την ανάρτησή της, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτήματα ως προς την κίνηση των διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Τα επικρατέστερα σενάρια κάνουν λόγο ή για απόφαση των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου να μην εμπλακούν σε μια νέα δικαστική διαμάχη με τις Αρχές, καθώς στην ιστοσελίδα τους δημοσιεύονται προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων ή στο ότι προέκυψαν διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης σχετικά με το σημείο του κειμένου όπου ανακοινώνεται από τους ίδιους και μάλιστα τόσο νωρίς, ότι ο τραυματίας είναι μέλος της οργάνωσης.

Και όσο οι άντρες της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω σενάρια, τα ευρήματα από τις έρευνες σε δύο σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία, ενδέχεται να αποφέρουν θετικά στοιχεία που θα οδηγήσουν τόσο στον εντοπισμό του δεύτερου δράστη της συμπλοκής, όσο και της γιάφκας των μελών Πυρήνων της Φωτιάς, που παραμένουν ασύλληπτοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης