Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε προχώρησε ή θα προχωρήσει σε μη σύννομες λύσεις για ζητήματα που τίθενται σε σχέση με τη διανομή συγγραμμάτων και τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και των εκδοτών».

Με αφορμή άρθρο του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κ. Χρυσόγονου που αναφέρεται στα πανεπιστημιακά συγγράμματα, σε καθημερινή εφημερίδα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ρητά η υποχρέωση «ανάρτησης στο διαδίκτυο της αναλυτικής ύλης των παραδόσεων/σημειώσεων των μαθημάτων που διδάσκουν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων», ενώ «παράλληλα, ενισχύονται οι βιβλιοθήκες των ιδρυμάτων με τον απαραίτητο αριθμό έντυπων ή ηλεκτρονικών συγγραμμάτων ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των ιδρυμάτων».

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι «βασική επιδίωξη του νομοσχεδίου είναι το σύνολο του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού για το φοιτητή να είναι διαθέσιμο από όλες τις δυνατές διόδους», δηλαδή το διαδίκτυο και την ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη, όπως εξάλλου συμβαίνει και στην πλειοψηφία των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης