Αποσύρονται από τα ράφια προϊόντα τύπου σνακ, τα οποία περιέχουν φυστικοβούτυρο ή πάστα φουντουκιού, πιθανώς επιμολυσμένη με σαλμονέλα.

Η απόφαση του ΕΦΕΤ αφορά στα εξής προϊόντα που παρασκευάζονται από την αμερικανική επιχείρηση «Natural Organic Inc.» και διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής επιχείρησης «Nature’s Plus Ελλάδας»: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Nature’s Plus Skinny Mini Double Chocolate Fudge Crunch Bar, σε συσκευασία των 50g, με κωδικό προϊόντος 44331 και αριθμό παρτίδας 1181441.

– Nature’s Plus Skinny Mini Chocolate Covered Cherry Bar, σε συσκευασία των 50g, με κωδικό προϊόντος 44332 και αριθμό παρτίδας 1174713.

– Nature’s Plus Spiru-Tein Banana All Natural Yogurt Coated Bar, σε συσκευασία των 39g, με κωδικό προϊόντος 45596 και αριθμό παρτίδας 1185078.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Nature’s Plus Ultra Energy Bar Exotic Berry Crunch, σε συσκευασία των 60g, με κωδικό προϊόντος 99617 και αριθμό παρτίδας 1185253.

– Nature’s Plus Ultra Energy Bar Chocolate Peanut Crunch, σε συσκευασία των 60g, με κωδικό προϊόντος 99616 και αριθμό παρτίδας 1186211.

Η αμερικάνικη εταιρία έχει δηλώσει στην αρμόδια Aρχή των Η.Π.Α. ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό σαλμονέλωσης στα συγκεκριμένα προϊόντα. Επίσης, οι αυτοέλεγχοι της εταιρίας δεν εντόπισαν επιμόλυνση με σαλμονέλα στα προϊόντα της.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για την ανίχνευση πρωτεΐνης γάλακτος σε προϊόν τύπου σνακ με τη μορφή στικ, το οποίο διακινεί η ελληνική εταιρία με την εμπορική ονομασία «ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΙΚ ΝΤΙΝΚΕΛ Χ/Ζ». Στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφεται ότι «δεν περιέχει γάλα».

Ο φορέας καλεί όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν. Απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων και από τις δύο επιχειρήσεις, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης