Ζητώντας συγγνώμη από τους ενοίκους του διαμερίσματος που βρίσκεται απέναντι από το γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γ. Σούρλα, οι «Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας» με μήνυμα που απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του zougla.gr αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου στο Ίδρυμα Βιομηχανικών Ερευνών, σε παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ και στο πολιτικό γραφείο του Γ.Γ. Διαφάνειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τo zougla.gr αναρτά αυτούσιο, δίχως διορθώσεις ή περικοπές το κείμενο: 

«Έχοντας απωλέσει κάθε ένοια κοινωνικής νομιμοποίησης και σε μια συνθήκη γενικευμένης κρίσης το καθεστώς επιτίθεται σε κάθε φωνή και πράξη αντίστασης. Αφού πρώτα με αλλεπάλληλα μνημόνια το ελληνικό κράτος, το κεφάλαιο και η τρόικα καταδίκασαν τις ζωές εκατομμυρίων προλετάριων στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια και το κοινωνικό περιθώριο. Χωρίς να τηρούνται πια «δημοκρατικά προσχήματα» ο φασισμός της εξουσίας αναδεικνύεται όλο και πιο ξεκάθαρα: Επιβολή, ωμή κατασταλτική βία, φυλακές, κοινωνικός έλεγχος. Ένα σχέδιο για μια κοινωνία υποταγμένη, φοβική και πειθήνια που την οργή θα την εκτονώνει στο εσωτερικό της με όρους κοινωνικού κανιβαλισμού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπεύθυνοι για τη λεηλασία των ζωών μας, για την καταπίεση της τάξης των φτωχών και των εργατών είναι το κράτος και τα αφεντικά. Τους μηχανισμούς τους και τους εκπροσώπους τους πρέπει να αναδεικνύουμε ως στόχους της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, Την εξουσία και τα σχέδιά τους πρέπει να αντρέψουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, αποφασίσαμε να επιτεθούμε:

n ΣΣ το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και σε παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ- ΕΣΠΑ

σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής που για μήνες αντιστέκονται στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους. Και ταυτόχρονα ο αγώνας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) και των τραμπούκων- μπράβων της εταιρείας. Τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και το ΙΟΒΕ (του οποίου γενικός διευθυντής διετέλεσε και ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας) είναι υπεύθυνα για το σχεδιασμό και την οργάνωση του ξεπουλήματος και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου. Με το ιδεολόγημα της «ανάπτυξης» προσπαθούν να ξεγελάσουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που οι ίδιοι καταδικάζουν στην πείνα, πως δήθεν θα βελτιώσουν τις ζωές τους.

n ΣΣ το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλα

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Υπ. Δικαιοσύνης και οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων (συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών), για τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς που υφίστανται εκατοντάδες κρατούμενοι από ομάδες ΕΚΑΜιτών που εισβάλλουν στις φυλακές. Ταυτόχρονα, τα έκτακτα στρατοδικεία του καθεστώτος καταδικάζουν αγωνιστές σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, την ίδια στιγμή που προκλητικά προστατεύουν φασίστες παρακρατικούς. Το Υπ. Δικαιοσύνης και Δημ. Τάξης είναι οι απολύτως υπεύθυνοι για την απαγωγή του τούρκου αγωνιστή και πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla από το κέντρο της Αθήνας και την παράδοσή του στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο πλαίσιο επίσημων και ανεπίσημων «αντιτρομοκρατικών» συμφωνιών.

ΥΓ.1 Υψώνουμε τις γροθιές μας μαζί με τον εξεγερμένο τουρκικό λαό που για μέρες μάχεται στα οδοφράγματα με τους δολοφόνους μπάτσους του τουρκικού κράτους

ΥΓ.2 Απέναντι στα ψευδή σενάρια των ΜΜΕ, να ξεκαθαρίσουμε ότι πήραμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος και ζητάμε συγγνώμη από τους δύο ενοίκους για την ταραχή που προκλήθηκε.

Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας

Ιούνης 2013».

Διαβάστε επίσης: “Με απείλησαν”, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 13:25

Γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 09:28

ΥΠΕΧΩΔΕ: Φωτορεπορτάζ από την επίθεση, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 13:44

Γκαζάκια σε κτήριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΙΟΒΕ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013, 09:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης