Με μια ανάρτηση που έκαναν στον ιστότοπο Athens Indymedia «Αναρχικοί /ές»  αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και σε γραφεία τράπεζας.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο ανάληψης ευθύνης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναρχικός Σπύρος Χριστοδούλου πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 14/1 με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του. Το καθεστώς ομηρίας, το οποίο του έχουν επιβάλει οι δικαστικές αρχές, πρόκειται να παραταθεί για περισσότερο από μία 10ετία εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του, παρότι οι υποδικίες του έχουν λήξει.

Αυτό που τον κρατάει πλέον στη φυλακή είναι οι εμμονές, η εκδικητικότητα και οι νομικές παρατυπίες των διωκτών του, με επικεφαλή τον εισαγγελέα εφετών Δράκο, που χειρίζεται την υπόθεσή του. Η στάση του δικαστικού συμπλέγματος απέναντι στον Σπύρο Χριστοδούλου δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά στοχεύει στην παραδειγματική τιμωρία μέχρις εσχάτων κάθε έγκλειστου που δεν σορφωνίζεται και δεν μετανοεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε καταδρομική επίθεση με βαριές στα κεντρικά γραφεία της εθνικής ασφαλιστικής και στο παρακείμενο υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας επί της λεωφόρου Συγγρού. Μια λεωφόρος που σφύζει από γραφεία καπιταλιστικών κολοσσών, από κέντρα εκμετάλλευσης γυναικών, αλλά και από συνεχή επιτήρηση είτε από αστυνομικές δυνάμεις και μπράβους είτε από κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αληλλεγγύη μας δεν σταματάει σε κούφιες απειλές και ακίνδυνες φλυαρίες, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την πολύμορφη άμεση δράση. Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να συμβάλουμε στην όξυνση των δράσεων αληλλεγγύης προς την ικανοποίηση του αιτήματος του συντρόφου, που μετρά ήδη ένα μήνα απεργίας πείνας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Αναρχικοί/ές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης