Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Μελισσίων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 18:38
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Μελισσίων

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αναρχική Ομάδα Επίθεσης Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Μελισσίων το βράδυ της 4ης Ιουνίου με επιστολή της, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «athens.indymedia.org».

Διαβάστε το κείμενο αυτούσιο:

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ"

“Στην ανεπαίσθητη σχεδόν αρχή ξέρουμε ήδη ότι πολύ σύντομα, κι ό,τι κι αν συμβεί, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο μ' εκείνο που ήταν.

Είναι μια επέλαση που ξεκινά αργά, επιταχύνει την πορεία της, περνά το σημείο μετά το οποίο δεν υπάρχει πια επιστροφή και πηγαίνει αμετάκλητα να ορμήσει ενάντια σ' αυτό που φαινόταν απόρθητο, σ' αυτό που ήταν τόσο στέραιο και οχυρωμένο και παρ' όλ' αυτά προορισμένο να υποστεί την αταξία και την ταραχή.

Αυτό κάναμε, λοιπόν, όταν βγαίνοντας από τη νύχτα σηκώσαμε, γιά μια ακόμα φορά το λάβαρο της << παλιάς καλής υπόθεσης>> και προχωρήσαμε κάτω από τους κανονιοβολισμούς του Χρόνου.”

                                                                                                   Γκυ Ντεμπόρ

6 μήνες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το γουρούνι Ε. Κορκονέα. 6 μήνες μετά από ένα Δεκέμβρη διαφορετικό και στιγματισμένο από μια μοναδική διαδικασία κοινωνικοποίησης (ως πυρήνα του απελευθερωτικού προτάγματος και διαδικασίας) που συντελέστηκε μεταξύ των εξεγερμένων, έστω και αν τελικά αποδείχτηκε παροδική και ατελής.Η βάση της ενότητας μας ως εξεγερμένοι και η δύναμη που εκλύθηκε από αυτήν, βρέθηκε την στιγμή που διακατεχόμασταν πιά από τις ίδιες διαθέσεις και προθέσεις: απορρίψαμε έμπρακτα το πένθιμο και επιβεβλημένο καθεστώς ζωής και εκφράσαμε το πάθος μας για την καταστροφή αυτού του κόσμου αλλά και τον πόθο της ουσιαστικής ελευθερίας για τον καθένα και για όλους. Της ελευθερίας, που δεν είναι πια μιά μακρινή ουτοπία, ούτε ένας πολικός αστέρας που απλώς καθοδηγεί τον πλου μας. Άνθρωποι με τελείως διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές ΖΗΣΑΜΕ μέσα στο χώρο και χρόνο της εξέγερσης μια υπαρκτή κατάσταση και δημιουργήσαμε τις συνθήκες, ώστε ως εξεγερμένη μειοψηφία να μπορέσουμε να επιβληθούμε για κάποιες μέρες ηθικά και πολιτικά.

6 μήνες που σημαδεύτηκαν από ένα γαλαξία διαφορετικών εγχειρημάτων με κοινό ανατρεπτικό παρονομαστή. Οι απάντήσεις στην αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης και παραδειγματισμού της Κ. Κούνεβα και στην δολοφονία της αγωνίστριας Κ. Γκουλιώνη, ο πολλαπλασιασμός των δυναμικών ενεργειών μαζί με τις  νέες καταλήψεις χώρων και κτιρίων  καθώς και οι πολλές συλλογικές διαδικασίες αποτελούν ταυτόχρονα τον πιό αισιόδοξο απόηχο των Δεκεμβριανών.

Η απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο Δεκεμβρης ήταν αναμενόμενο πως θα δινόταν από το καθεστώς τόσο σε επίπεδο θεσμικής θωράκισης όσο και στρατιωτικής ενίσχυσης. Η σύλληψη 268 εξεγερμένων και η παράταση της ομηρίας ορισμένων εξ αυτών μέχρι τώρα, η σύσταση της ομάδας των πορωμένων κυνηγών <<Δ>>, η πρόθεση πολλαπλασιασμόυ των καμερών και η παρουσία των πρακτόρων της Scotland Yard αποτελούν την υλική μόνο αποτύπωση ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδίου. Από κει και πέρα τα σκήπτρα φαίνεται να παίρνει η νομοθετική εξουσία με την αναβάθμιση του οπλόστάσιου της μέσω του ιδιώνυμου της <<κουκουλοφορίας>>, την ονομαστική καταγραφή των καρτοκινητών και τη νομική διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών. Τέλος, οι εξαγγελίες και πιέσεις του γελοίου αρχιεισαγγελέα Σανιδά, στο κύκνειο άσμα της θητείας του, γιά έλεγχο των κατειλημμένων δημόσιων κτιρίων, γνωρίζουμε ότι ισοδυναμεί με την αστυνομική εισβολή και εκκένωση τους. Ας δοκιμάσουν....

Είναι πασιφανές πως αυτή η κατασταλτική επίθεση δεν θέλει να στοχεύσει μόνο όσους κινούνται επικίνδυνα και επιθετικά σ' αυτόν τον κόσμο. Η συνολικότερη κρίση του καπιταλιστικού οικοδομήματος αδυνατεί να μας υποσχεθεί προς το παρών νέες καταναλωτικές ψευδαισθήσεις και ιδεολογίες. Το μόνο που απομένει είναι να προσφέρει στον εαυτό του ακόμα   περισσότερη τάξη και ασφάλεια ακόμα περισσότερους ένστολους φονιάδες, αφού προηγουμένως στρώσει το έδαφος της κοινωνικής συναίνεσης. Μεσω όλων των διαθέσιμων συστημάτων διασποράς του φόβου θα βρεθόυν νέοι εσωτερικοί εχθροί... Στην κατεύθυνση αυτή δαιμονοποιούνται και κυνηγιούνται οι χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες. Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στήνονται στον Ασπρόπυργο ενώ  καθήμερινα είναι τα πογκρόμ στην Ομόνοια  και τον Άγιο Παντελεήμονα. Σε ενα γαιτανάκι εναλλασόμενων ρόλων ΜΑΤατζήδες και φασίστες επιτίθονται στο Εφετείο, πυρπολούν χώρο λατρείας τους στην Αττική, υπόγειο χώρο της εκκλησίας του  Αγίου Παντελεήμονα που τους φιλοξενεί και ρίχνουν χειροβομβίδα έξω από το Στέκι Μεταναστών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους  και άλλους τόσους ,αφού καταλάβαμε πως “το ζήτημα δεν είναι να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, αλλά να ολοκληρώσουμε τις ιδέες του παρελθόντος”, αποφασίσαμε μιας και μας ψάχνετε να έρθουμε να σας βρούμε και να σας υπενθυμίσουμε πως σ' αυτόν τον πόλεμο που συμμετέχετε δεν μπορεί και δεν πρέπει να είστε μόνο εσείς οι κυνηγοί.

Επιτεθήκαμε λοιπόν στις 3/6 στο Α.Τ. Μελησσίων που βρίσκεται 300 μέτρα απο το σπίτι του υφυπουργού Μαρκογιαννάκη. Δεν εισβάλλαμε και δεν επεκτείναμε την επίθεση μας  στο εσωτερικό του κτιρίου, για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τους κρατούμενους και όσους τυχαία βρίσκονταν μεσα για διεκπεραιωτικούς λόγους. Αφού δημιουργήσαμε στην είσοδο εστίες φωτιάς για να διασφαλίσουμε την διαφυγή μας, στην συνέχεια πυρπολήσαμε 6 αστυνομικά οχήματα, την πυροσβεστική φωλιά, την είσοδο, την πρόσοψη και αναπόφευκτα το γόητρο σας. Κατά την διάρκεια της επίθεσης μας όλοι ακούσαμε και είδαμε το φρουρό να πυροβολεί τουλάχιστον 4 φορές ευθεία κατά πάνω μας ,μέσα από το τμήμα, και όχι στον αέρα( δηλαδη στο ταβάνι;) όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ξέρουμε και ξέρουνε πως ο μπάτσος χωρίς να απειλείται επιχείρησε να εκτελέσει κάποιον από εμάς από κοντινή απόσταση... Ακόμα και μετά τους πυροβολισμούς και αφού βεβαιωθήκαμε ότι ειμαστέ  όλοι καλά ολοκληρώσαμε την επιχείρηση και φύγαμε βάσει του σχεδίου μας.  

Υ.Γ. : Οι 40 πυροβολισμοί στο Α.Τ. Ακροπόλεως το Σάββατο λίγες ώρες μετά τις εύστοχες σφάιρες του Κορκονέα, η επίδειξη των όπλων απο τους ΜΑΤατζήδες στην πορεία της Κυριακής, οι ριπές απο τον διοικητή του Α.Τ. Βούλας την Δευτέρα για να πραστατέψει το κτίριο του από τα νεράτζια των μαθητών και οι πυροβολισμοί των Ζητάδων στην Ν.  Σμύρνη την Τρίτη μετά την κηδεία του Αλέξη επιβεβαιώνουν μιά δολοφονική καθημερινότητα: κάθε παραβατική συμπεριφορά, κάθε απόκλιση από την κανονικότητα <<αξίζει>> και μία σφαίρα. Τυχαία ή μη. Άλλωστε ποιά η διαφορά; Το ξέρουμε και το υπολογίζουμε, το μόνο που μένει είναι να σταματήσετε τα ψέμματα περί μεμονωμένων περιστατικών , να αναλάβετε την ευθύνη και να ξεκινήσει επιτέλους ο ούτως ή άλλως ακύρηχτος αλλά υπαρκτός εμφύλιος ταξικός πόλεμος.             

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ"

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Μελισσίων, 4 Ιουνίου 2009, 02:10

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 18:38