Ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Καρδίτσας φέρνει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ενοποίηση και περιβαλλοντική αποκατάσταση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Έργα, όπως αυτό, συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε τοπικό όσο και ευρύτερο επίπεδο. Η περιβαλλοντική του αξία είναι εξίσου σημαντική, αφού μέσω της βελτίωσης του μικροκλίματος της περιοχής αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο «Ενοποίηση και περιβαλλοντική αποκατάσταση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας»: περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του υπαίθριου δημόσιου χώρου βόρεια και ανατολικά του αθλητικού γηπέδου στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης, που σήμερα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένος.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του υπαίθριου δημόσιου χώρου βόρεια και ανατολικά του αθλητικού γηπέδου στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης. H συνολική έκταση της περιοχής ανέρχεται στα 11.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.500 τ.μ. αφορούν στην ανατολική ανώνυμη οδό (πεζόδρομο). Η περιοχή παρέμβασης είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη.

Ο υψηλός τοίχος βόρεια επί της οδού Λαρίσης και δυτικά σε συνδυασμό με την τυφλή καμπύλη μεταλλική επιφάνεια των νέων κερκίδων του αθλητικού σταδίου δημιούργησε έναν περίκλειστο απρόσωπο χώρο, ένα μεγάλο αστικό κενό, χωρίς καμία χρήση και με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης, περιοχή στην οποία απουσιάζει παντελώς το αστικό πράσινο. Ο πεζόδρομος ανατολικά είναι αδιαμόρφωτος σε πλήρη εγκατάλειψη σε βαθμό που καθίσταται δύσβατος και επικίνδυνος. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thessalianews
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης