Αναρτούσε ερωτικά βίντεο της φίλης του στο διαδίκτυο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 08:17
Αναρτούσε ερωτικά βίντεο της φίλης του στο διαδίκτυο
Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος ενός 27χρονου, για «βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου» .

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «την 19-1-2011, προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 19χρονη ημεδαπή, η οποία κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος βιντεοσκόπησε, χωρίς τη συγκατάθεσή της, ερωτική συνεύρεση, κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούσαν ερωτικό δεσμό και κατόπιν με τη χρήση ψυχολογικής βίας την ανάγκαζε να συνευρίσκεται μαζί του, απειλώντας την με τη δημοσιοποίηση του ανωτέρω βίντεο, σε περίπτωση άρνησής της.

Σε άρνηση της παθούσας να έλθει σε ερωτική επαφή πλέον μαζί του, ο κατηγορούμενος ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο και σε ιστότοπους που είχαν πρόσβαση οι χρήστες αυτού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε ηλεκτρονικά το προανακριτικό υλικό και, μετά από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, διενήργησε με δικαστικό λειτουργό κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το επίδικο βίντεο μαζί με ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 08:26