Το 35% ξεπερνά η ανασφάλιστη εργασία στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου των ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής κ. Γ. Αρετίνης όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ και οι δύο υποστηρίζουν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν.

«Πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, όταν επιβληθούν, αφού για εκείνους τα ποσά είναι πολύ μικρά», τονίζει ο κ. Αρετίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνεχίζει, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, πλέον, είναι αλλοδαποί ανασφάλιστοι. «Είναι άδικο και καθόλου ηθικό οι Έλληνες να είναι άνεργοι και οι αλλοδαποί να δουλεύουν, μένοντας σε οικτρά δωμάτια για ένα κομμάτι ψωμί. Να δουλέψουν κι αυτοί, δε λέμε, αλλά αφού καλυφθούν πρώτα οι Έλληνες», τονίζει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Θεοχάρης Παπαδακης ο οποίος μετά από πολλά χρόνια στα ξενοδοχεία, είδε την πόρτα της εξόδου αφού βρέθηκε αλλοδαπός με τα μισά λεφτά στη θέση του.

«Ό,τι θέλεις βρίσκεις μέσα σε ξενοδοχεία, από νόμιμους μετανάστες μέχρι παράνομους…Ό,τι θέλεις. Η κατάσταση είναι τραγική», δήλωσε στο Cretalive.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης