Την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που συνδέεται με την υπόθεση της Νovartis η οποία έχει σχηματιστεί με τις μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ζητεί με 10σελιδη αναφορά του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Αγγελής ο οποίος είχε θέσει τη δικογραφία στο αρχείο, ανακαλεί με την αναφορά του εκείνη την αρχειοθέτηση επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, νεότερα στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, προέκυψαν μετά το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφορά Αγγελή υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες χθες 19 Ιουνίου και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας. Πηγές της Εισαγγελίας όμως θεωρούν ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται και δεν τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών.

Σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο, στο οποίο ο ίδιος ο κ. Αγγελής τις είχε θέσει, με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απεύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρείς πολιτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή, θεωρείται από δικαστικές πηγές, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Ειδικότερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί (Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει, παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Ωστόσο, ουδέποτε, κατά τη διάρκεια της έρευνας του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών, ο κ. Αγγελής είχε καλέσει προς εξέταση κάποιο από τα πολιτικά πρόσωπα που τώρα ζητεί να καταθέσουν, ενώ τα νέα στοιχεία που τώρα επικαλείται για την ανάσυρση των μηνύσεων ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες, όπως προκύπτει από τις αναφορές του.

Ο κ. Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.

Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα ως προς το σκέλος των καταγγελιών Αγγελή, ενώ για τις καταγγελίες Τουλουπάκη την έρευνα διενεργεί ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης