Την αναστολή των κινητοποιήσεών του αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Από αύριο ανοίγουν τα φαρμακεία, με τους φαρμακοποιούς να αναζητούν πλέον άλλες μορφές αντίδρασης ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι «η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και, χθες ολοκλήρωσε, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι». Και καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης: «Επειδή πιστεύω ότι οι πολιτικές μου επιλογές πρέπει να είναι συμβατές με τη συνείδησή μου, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και συντονίζοντας τη δράση τους με άλλους φορείς. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε, σήμερα στη Γενική του Συνέλευση, η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, να ανοίξουν τα φαρμακεία από αύριο, να καταργηθούν οι εφημερίες, (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα) και παραμονή μόνο των διανυκτερεύσεων.

Παράλληλα, από αύριο και για δύο μήνες τα 11.000 φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, μετατρέπονται σε 11.000 κέντρα, μέσω των οποίων θα ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες για την κατάλυση της Δημοκρατίας την κοινοβουλευτική εκτροπή και για τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν αυτοί που μετέτρεψαν χθές την έκθεση του ΟΟΣΑ σε νόμο. Εξάλλου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με ραδιοφωνικά σπότ και έντυπο υλικό για δύο μήνες και μέχρι τις εκλογές για τις θέσεις του και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν τα φαρμακεία στα πλαίσια του αγώνα τους από δω και στο εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θα προχωρήσει την Τρίτη σε στάση εργασίας 2 με 8 το απόγευμα και συγκέντρωση μαζί με άλλους φορείς στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη συνεδρίαση του Ecofin.

Επίσης, την Τετάρτη 9 Απριλίου, οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 14:00 και μετά προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργία και το συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης