Αναστέλλεται για δύο ημέρες η λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, λόγω της κατάργησης του Τμήματος Δομικών Έργων (ΠΔΕ), που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, για τη διατήρηση του Τμήματος απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Βαγγέλης Καπετανάκης. «Η συγκεκριμένη πρόταση που στείλατε στο Ίδρυμά μας δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καπετανάκης. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τα κριτήρια που επικαλείται η πρόταση αντιφατικά, σημειώνοντας πως δεν είναι διακριτός ο τρόπος με τον οποίον εφαρμόζονται αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε ότι το Τμήμα αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί και το Συμβούλιο Ιδρύματος έχει ήδη αποφανθεί ότι επιθυμεί τη διατήρηση του Τμήματος» σημειώνει.

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζει ότι το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων αποτελεί τον πυρήνα των σπουδών Μηχανικών, σε μια ιδιαίτερα ισχυρή Σχολή Μηχανικών στο ΤΕΙ Κρήτης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Περιφέρεια Κρήτης με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του νησιού.

Ακόμη χαρακτηρίζει το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ως ένα από τα καλύτερα τμήματα του ΤΕΙ, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας, με ιστορία σαράντα ετών. Επισημαίνει, επίσης, ότι χαίρει υψηλών προτιμήσεων υποψηφίων και ότι οι πτυχιούχοι του έχουν πολύ καλή επαγγελματική απασχόληση και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση βασίζεται σε σύγχρονες και πλήρεις εργαστηριακές υποδομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, «το γεγονός ότι εμφανίζεται να έχει πολύ λίγους μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύντομα δεν θα αποτελεί πρόβλημα, εφόσον διπλάσιος περίπου αριθμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του Γενικού Τμήματος θα ενταχθεί στο Τμήμα ΠΔΕ».

Επίσης, τονίζει ότι το διδακτικό έργο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνδιδασκαλία μαθημάτων σε επίπεδο Σχολής, κυρίως με το Τμήμα Μηχανολογίας και ότι υπάρχει δέσμευση της Γ.Σ. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών να στηριχθεί το Τμήμα με όλες τις δυνάμεις της Σχολής.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος διαμηνύει: «Είναι απόλυτα απαραίτητο και τεκμηριωμένο η λειτουργία του Τμήματος αυτού να συνεχισθεί ακώλυτα με την εισαγωγή νέων φοιτητών το νέο ακαδημαϊκό έτος».

Επιμέλεια: Mυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: AΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης