Την αναστολή της αποχής τους από τις υπερωρίες αλλά και τα Σαββατοκύριακα, τα οποία πραγματοποιούσαν από την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισαν τελικά την Τετάρτη οι χειριστές – οδηγοί μηχανημάτων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών – οδηγών μηχανημάτων στον ΟΛΘ, Λάζαρος Τανταλίδης μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 και εξήγησε ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη μετά από μία πολύωρη συνάντηση την Τρίτη με τη διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήραμε κάποιες δεσμεύσεις για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν χρόνια τώρα και αφορούν τη βασική λειτουργία του λιμανιού που είναι η φορτοεκφόρτωση και την τεράστια έλλειψη προσωπικού σε μία πόλη η οποία βοά από ανεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά και μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είπε ότι «τις επόμενες μέρες περιμένουμε την νέα απάντηση από τον ΑΣΕΠ για να βγει η προκήρυξη για τα 8μηνα και εν συνεχεία θα δούμε αν προχωρήσει μία προκήρυξη η οποία είναι αυτή τη στιγμή στον ΑΣΕΠ και αφορά την πρόσληψη 78 ατόμων αλλά αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και με την πώληση. Δεν μπορούν να δεσμευτούν για τα αορίστου χρόνου αλλά για τα ορισμένου χρόνου το επόμενο διάστημα από ότι μας είπαν θα βγει στον αέρα η προκήρυξη για 8μηνα».

Σημειώνεται, πως οι 8μηνες συμβάσεις ανέρχονται σε 50 και περιλαμβάνουν 15 χειριστές μηχανημάτων, καθώς και άλλες ειδικότητες.

«Έπρεπε ήδη να έχουμε βάλει στη διαδικασία δύο φορές τον χρόνο να προσλαμβάνουμε 8μηνα, διότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», είπε ο Λ. Τανταλίδης εξηγώντας, πως το προσωπικό υπολείπεται γύρω στο 35% από την αρχική του δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε 78 άτομα στο σωματείο χειριστών, οι οποίοι πρέπει να ανταπεξέλθουν σε 3 βάρδιες καθημερινώς», ανέφερε ενώ όσον αφορά τον όγκο της δουλειάς δήλωσε και πρόσθεσε, πως «η δουλειά δεν μειώθηκε, αντιθέτως διπλασιάστηκε».

Στο τέλος της συνέντευξης του μάλιστα είπε, πως «οι δεσμεύσεις που έλαβαν από τη διοίκηση αφορούσαν ακόμη την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και των χρηστών του λιμανιού. Όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού αρχίζουν να μειώνονται και οι συντηρήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Αυτή η εντατικοποίηση φέρνει πολλαπλά προβλήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης