Την αναστολή της λειτουργίας της κεραμοποιίας “ΒΙΟΚΕΡΑΛ”, λόγω παραβιάσεων των περιβαλλοντικών όρων, αποφάσισε το αρμόδιο όργανο της νομαρχίας Λάρισας.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ, νομαρχιακό όργανο που ελέγχει ανάλογες περιπτώσεις) συνήλθε την Κυριακή και ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει στο νομάρχη Λάρισας, Λουκά Κατσαρό την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, μέχρι τη συμμόρφωση του με τους περιβαλλοντικούς όρους που υποχρεούται να τηρεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στην επιχείρηση, η οποία εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της, θα πρέπει να καταθέσει τις ενστάσεις της. Στη συνέχεια, οι ενστάσεις θα εξεταστούν και το ΚΕΠΕ θα καταλήξει στην τελική του εισήγηση προς το νομάρχη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα πράξει ότι του εισηγηθεί το αρμόδιο όργανο.

Παράλληλα, η νομαρχία θα αποστείλει στην υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπιλή, υπόμνημα με το οποίο θα της κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και η τελευταία απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας με την οποία επιβεβαιώνονται οι προγενέστερες αποφάσεις κατά της καύσης του πετ-κοκ και άλλων επικίνδυνων για την υγεία υλικών.

ΠΗΓΗ:Αggelioforos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης