Σε μείζον ιατρικό λάθος υπέπεσαν οι γιατροί των νοσοκομείων Λαμίας και Λάρισας όταν την Παρασκευή που μας πέρασε μεταφέρθηκε εσπευσμένως από τους γονείς της η 14χρονη που υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Το νοσοκομείο Λαμίας αποφάσισε να στείλει το κορίτσι στη Λάρισα όπου εκεί εγχειρίστηκε και της αφαιρέθηκε η σκωληκοειδής απόφυση. Είχε διαγνωστεί ωστόσο πως η 14χρονη είχε προσληφθεί από περιτονίτιδα και παρουσίαζε συμπτώματα οξείας κοιλίας.

Από την ιατροδικαστική έρευνα που διενεργήθηκε την Τρίτη αποκαλύφθηκε πως η αιτία πρόκλησης περιτονίτιδας προήλθε από διάτρηση στομάχου και όχι από φλεγμονή της σκωληκοειδούς αποφύσεως. Σημειώνεται πως η σκωληκοειδής απόφυση του κοριτσιού εξετάστηκε από την ιατροδικαστή και βρέθηκε μη νοσούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ιατροδικαστής και επιστημονικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, τόνισε πως μετά από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε ότι η αιτία θανάτου του 14χρονου κοριτσιού ήταν η περιτονίτιδα που επήλθε από ρήξη στομάχου.

«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου», είπε ο κ. Τσαντίρης, σημειώνοντας ότι «η ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή».Από την ιατροδικαστική έρευνα που διενεργήθηκε την Τρίτη αποκαλύφθηκε πως η αιτία πρόκλησης περιτονίτιδας προήλθε από διάτρηση στομάχου και όχι από φλεγμονή της σκωληκοειδούς αποφύσεως

Κατόπιν όλων τούτων συσσωρεύονται τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από τα δύο κρατικά νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Πώς δηλαδή δεν διαγνώστηκε η διάτρηση στομάχου; Επίσης πρέπει να απαντήσουν οι γιατροί, οι ίδιοι που την εγχείρησαν, ως προς το γιατί δεν αντελήφθησαν πως η σκωληκοειδής απόφυση που αφαίρεσαν δεν νοσούσε και άρα δεν ήταν η πηγή της φλεγμονής που προκάλεσε την περιτονίτιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο η κηδεία της κοπέλας στη Λαμία

Η κηδεία της άτυχης 14χρονης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα υπάρχει κουτί – κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης