Σε θρίλερ μετατράπηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του Μητροπολίτη Γλυφάδας. Ενώ η αρχική καταμέτρηση των ψήφων είχε δώσει πρωτιά στον Αρχιμ. Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έναντι 37 του Επισκόπου Σαλώνων,  η δεύτερη καταμέτρηση έδωσε ισοψηφία, για τη θέση του νέου Μητροπολίτη στη Γλυφάδα.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων εξελέγη επειδή είχε τα πρεσβεία της ιεροσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατά κόσμον Διονύσιος Αβραμιώτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1957.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νομική, Θεολογία και Οικονομικά. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1979 από τον Επίσκοπο Διαυλείας Αλέξιο και Πρεσβύτερος το 1981 από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιο.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2011, τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 8 Μαρτίου 2012, εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Σαλώνων και στις 10 Μαρτίου 2012 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Ελασσώνος Βασίλειο, Νιγηρίας Αλέξανδρο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεο, Γλυφάδας Παύλο, Νευροκοπίου και Ζιχνών Ιερόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Κορινθίας Διονύσιο, Λευκάδος Θεόφιλο, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κύριλλο και τον Επίσκοπο Θερμοπυλών Ιωάννη.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης