Ζεστό χρήμα αναμένεται να πέσει τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδας. Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας εξέδωσε πρόσκληση για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 13,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά η μερίδα του λέοντος αναμένεται να διατεθεί στα δύο λιμάνια της Ηλείας. Το έργο που αφορά το Κατάκολο εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Όπως έγινε γνωστό ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κάλεσε μέσα στο καλοκαίρι τους δυνητικούς δικαιούχους για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μόνο ώριμες προτάσεις και ανάμεσα σε αυτές που υπάρχουν βρίσκονται και αυτές που αφορούν στο λιμάνι Κατακόλου και το λιμάνι Κυλλήνης. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων αναμένεται να απορροφηθεί από τα λιμάνια της Ηλείας. Για το Κατάκολο όπως είναι γνωστό η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης αφορούν σε αρκετά έργα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα, με δημιουργία χώρων πρασίνου, μικρού θεάτρου, ανάπλαση κτιρίων κ.α. συνολικού προϋπολογισμού εφτά εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το λιμάνι της Κυλλήνης προβλέπονται εργασίες επίστρωσης και ασφαλτόστρωσης στο σύνολο της επιφάνειας λιμένα – καθώς ένα μεγάλο τμήμα είναι με χωμάτινη επιφάνεια, εργασίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω αφορούν στον Άξονα Προτεραιότητας 3 – Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση Μεταφορικών Υποδομών, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τη δράση 7.a.1.1.b: Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών του δικτύου ΔΕΔ-Μ.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης