Αναβιώνει στα δικαστικά έδρανα η φριχτή ιστορία με τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 18:26
Αναβιώνει στα δικαστικά έδρανα η φριχτή ιστορία με τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας

Με ένα τεράστιο βασανιστικό «γιατί»,  η μητέρα της 6χρονης Στέλλας που δολοφονήθηκε άγρια από τον ίδιο τον πατέρα της ο οποίος στη συνέχεια την πέταξε στα σκουπίδια, στην Αγία Βαρβάρα, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, μη μπορώντας να εξηγήσει , ακόμη και σήμερα, δύο χρόνια μετά, το  ειδεχθές έγκλημα.

«Μαζί με τα χρυσαφικά έκλεψαν και το παιδί», είχε πει ο ήδη καταδικασμένος σε ισόβια πατέρας της μικρής στη σύζυγό του, μιλώντας  τότε  τηλεφωνικά με τη σύζυγό του η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο για επέμβαση  στη χολή.  Τα λόγια του, το «θέατρο» που έπαιζε στην προσπάθειά του να πείσει πως η 6χρονη Στέλλα είχε πέσει θύμα απαγωγής, θα μείνουν για πάντα χαραγμένο στη μνήμη της μητέρας του παιδιού που από τον Απρίλιο του 2017 η ζωή της έχει βυθιστεί στο πένθος.

 Η μητέρα της 6χρονης η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του κατηγορουμένου, σε δεύτερο βαθμό, με δάκρυα στα μάτια ,περιέγραψε τη συμπεριφορά του , αμέσως μετά το έγκλημα, χωρίς να μπορεί ακόμη να καταλάβει  πως μπόρεσε να σκηνοθετήσει το σενάριο της απαγωγής από ληστές του άτυχου κοριτσιού.   «Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε «μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου», ανέφερε η μάρτυρας ενώ μετά από αρκετές πιέσεις   της είπε ότι «έχουμε ένα άλλο θέμα μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα».

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού, και η μητέρα αναζητεί απαντήσεις και εξηγήσεις για όσα έγιναν. «Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια,  το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…», έλεγε και ξανάλεγε  η τραγική μητέρα. . «Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο», συνέχισε η μάρτυρας.

Χαρακτηριστικό πάντως της απάθειας του 61χρονου κατηγορουμένου συνταξιούχου αστυνομικού είναι το γεγονός πως είχε τοποθετήσει   το άψυχο κορμάκι της Στέλλας δίπλα στον αδελφό της την ώρα που κοιμόταν ώστε να «ενισχύσει» τους ισχυρισμούς του περί απαγωγής.  «Ο γιος μου,  μου είπε ότι της κράταγε το χεράκι πριν κοιμηθεί. Δεν μου είπε καθόλου ότι έκλαιγε η Στέλλα. Εγώ πιστεύω ότι όταν ο Μάριος της κράτησε το χέρι ήταν ήδη νεκρή. Το παιδί βρέθηκε στον κάδο με τα ρούχα που φόραγε το απόγευμα, όχι με τις πιτζάμες», κατέθεσε η μητέρα.

Πρόκειται για  μία από τις πιο φρικτές υποθέσεις που έχει χειριστεί, είπε στο δικαστήριο, ο  αστυνομικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών που κατέθεσε στη συνέχεια.  «Μαζί με τη φωτιά στο Μάτι είναι η υπόθεση που με στοιχειώνει. Μου έχει μείνει η εικόνα την στιγμή που βγάζουνε τη Στέλλα από τον κάδο, σαν να κοιμάται. Όχι, δεν του άξιζε του παιδιού να πεταχτεί στον κάδο», κατέθεσε ο μάρτυρας επισημαίνοντας πως στην υπηρεσία του είχαν αντιληφθεί από την αρχή πως η εκδοχή του 61χρονου δεν ήταν αξιόπιστη.

«Όλοι είχαμε καταλάβει ότι κάτι άλλο είχε συμβεί»,  τόνισε ο μάρτυρας προσθέτοντας  πως  η συμπεριφορά του κατηγορουμένου μετά το έγκλημα δείχνει ότι είχε κάνει προεργασία. «Το γεγονός ότι μέσα στη σακούλα είχε βάλει το πτώμα και από πάνω άλλες σακούλες και μετά κουβέρτα για να το καλύψει, το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού που είχε πετάξει σε άλλο κάδο, όλα αυτά δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 18:27