Στο «συρτάρι» παραμένει το ερώτημα της απόταξης για τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να «καλύψουν» συνάδελφό τους από υπόθεση ξυλοδαρμού σε βάρος νεαρού προσφέροντας του άλλοθι, ένα χρόνο μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε σε βάρος τους. Ο ένας μάλιστα απ’ αυτούς πριν από ένα χρόνο προήχθη, ενώ η απόταξή τους έχει ανασταλεί μέχρι την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

Μετά από τέσσερις αναβολές, η δίκη πάντως αναβλήθηκε σήμερα για τις 27 Ιανουαρίου 2010, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο της συνηγόρου του αστυνομικού Γ.Δ. που φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση. Ο αστυνομικός Γ.Δ. που θεωρείται ως ηθικός αυτουργός των πράξεων των συναδέλφων του, κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του Αναστ. Γιαννάκη, ο οποίος λόγω του ξυλοδαρμού του, έχασε πλήρως την όραση από το ένα του μάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό είχε γίνει στις 25 Μαΐου του 2004. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συνάδελφοι του αστυνομικού «βεβαίωσαν ψευδώς, αλλοιώνοντας την αρχική εγγραφή στο σχετικό απόσπασμα υπηρεσίας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ότι ο Γ.Δ. εκτελούσε ένστολος υπηρεσία, ενώ στην πραγματικότητα την ώρα της επίθεσης σε βάρος του νεαρού ήταν ελεύθερος υπηρεσίας». Κατηγορούμενοι είναι ακόμη τρεις πολίτες που φέρονται να έχουν ψευδομαρτυρήσει υπέρ του κατηγορουμένου αστυνομικού.

Η αναβολή το πρωί δόθηκε παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Κατερίνας Πιστόλη, να προχωρήσει η διαδικασία, καθώς το σχετικό αίτημα αναβολής δεν στηριζόταν σε ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί το πρόβλημα. Ο 35χρονος σήμερα Αναστάσιος Γιαννάκης περιγράφοντας την περιπέτειά του δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της αναίτιας, όπως αναφέρει, επίθεσης σε βάρος του. «Στα καλά καθούμενα έμεινα ανάπηρος για όλη μου τη ζωή… Ήταν 7 το απόγευμα, στις 25 Μαΐου 2004. Καθόμουν σε ένα παγκάκι στη στάση περιμένοντας το τοπικό λεωφορείο για να επιστρέψω στο σπίτι μου. Ξαφνικά βλέπω να κατεβαίνει από άλλο λεωφορείο ένα ζευγάρι και άκουσα το νεαρό να λέει προς την κοπέλα που συνόδευσε: «Είναι αυτός;».

Στη δική της θετική απάντηση ο άγνωστος νεαρός με την πολιτική περιβολή άρχισε να με βρίζει. Εγώ αιφνιδιάστηκα. Εκείνος γύρισε και πάλι προς το μέρος της κοπέλας και την ξαναρώτησε: «Αυτός είναι που πείραξε την ξαδέρφη σου;». «Ναι», ήταν η δική της στερεότυπη απάντηση. Εγώ αρνήθηκα και άρχισα να του λέω να πάρουμε τηλέφωνο την κοπέλα που έλεγαν ότι πείραξα ή να ειδοποιήσουμε την αστυνομία για να δούμε τι συμβαίνει. Και τότε εκείνος μου έδωσε μία γροθιά στο μάτι, με χτύπησε στο κεφάλι, με κλωτσούσε, μου έσκισε τα ρούχα… Κάποια στιγμή παρενέβησαν δύο ψυχραιμότεροι άνθρωποι που ήταν παρόντες και προσπάθησαν να τον σταματήσουν, γιατί αλλιώς θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει», αναφέρει ο 35χρονος, ο οποίος τυχαία ήρθε και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη, ενάμισι μήνα μετά, σε τυχαία βόλτα που έκανε στο Μαρούσι. Τότε πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετούσε στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα που εκείνος είχε υποβάλει μήνυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης