Αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου η δίκη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, καθώς και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, που θα εκδικαζόταν σήμερα στο πενταμελές Εφετείο Θράκης, στην Κομοτηνή.

Σε καθέναν από τους τρεις, στις 9 Οκτωβρίου 2009, από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μονής σε βάρος του Δημοσίου, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας, και για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική λειτουργός είχε κριθεί ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρόεδρος Πρωτοδικών κατηγορείτο ότι καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού, που είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο, όταν τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου. Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνταν ότι παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος της Μαρίας Ψάλτη ζήτησε την αναβολή της δίκης για λόγους υγείας της πελάτισσάς του, προσκομίζοντας μάλιστα και ιατρικά έγγραφα από δημόσιο νοσοκομείο, ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ, καθώς ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ το «παρών» κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης και εκπροσωπείτο δια των δικηγόρων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης