Αναβλήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά για τις 9 Νοεμβρίου του 2020, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου και πρώην νομικού εκπροσώπου της ΛΑΓΗΕ,  Γ. Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών, με αναστολή  ο γνωστός επιχειρηματίας της Εnerga, Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε επικαλεστεί όσα είχαν υποστηρίξει οι δύο κρατούμενοι, αλβανικής καταγωγής  που φέρονταν ως αυτουργοί της επίθεσης. Ο ένας εξ’ αυτών, ο Dulce Olti, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών ενώ ο δεύτερος, ο Arber Bako, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών. Και οι δύο Αλβανοί που φέρονται ότι είχαν δώσει την εντολή για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, τον Οκτώβριο του 2017, έχουν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πεπεισμένος όμως για τον ρόλο του Αριστείδη Φλώρου είχε δηλώσει και ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας του Κορυδαλλού». Καταθέτοντας ο δικηγόρος είχε επιμείνει πως ο Αριστείδης Φλώρος ήταν ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του, λέγοντας: «Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Αριστείδη Φλώρου. Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αν δεν είχαν αυτό το σκοπό, δεν θα ακάλυπτα τα πρόσωπά τους».

Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τα αιτήματα που υποβλήθηκαν το πρωί προκειμένου να διαβιβαστούν στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στην αποκαλούμενη μαφία των φυλακών, στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου.

Αντίθετα οι δικαστές έκαναν δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής για να εξεταστούν ως μάρτυρες στη δίκη οι δικηγόροι  Θ. Παναγόπουλος, Θεμ. Σοφός , Αλ. Λυκουρέζος, Χρ. Μαρκογιαννάκης  αλλά και ο διευθυντής της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης