Αναβλήθηκε η δίκη για τη λαθραία διακίνηση στρατιωτικών καυσίμων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 20:49
Αναβλήθηκε η δίκη για τη λαθραία διακίνηση στρατιωτικών καυσίμων
Αναβλήθηκε τελικά για τις αρχές Ιουνίου η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των 5 συλληφθέντων οι οποίοι φέρονται να συμμετέχουν στο κύκλωμα λαθραίας διακίνησης στρατιωτικών καυσίμων από στρατιωτική μονάδα έξω από την Λάρισα, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από το Δικαστήριο την αναβολή της δίκης προκειμένου να συγκεντρώσουν και άλλα στοιχεία αλλά και να παρουσιάσουν μάρτυρες, αίτημα που το Δικαστήριο έκανε δεκτό.

Οι «5» -δυο στρατιωτικοί ένας πολιτικός υπάλληλος του στρατού και δύο ιδιώτες- που από τις αρχές της εβδομάδας οπότε και συνελήφθησαν ήταν υπό κράτηση, μετά την αναβολή της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες και κατά την διάρκεια νομότυπων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας στα σπίτια δυο ατόμων, ηλικίας 34 και 47 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον αύλειο χώρο του σπιτιού του 34χρονου, τέσσερις μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν συνολικά 11.406 λίτρα πετρελαίου και τέσσερα (4) μεταλλικά βαρέλια, εκ των οποίων τα -2- με ένδειξη «Ε.Σ.» (Ελληνικός Στρατός), τα οποία περιείχαν 823 λίτρα πετρελαίου.

Στη Γλαύκη Λάρισας, στον αύλειο χώρο σπιτιού του 47χρονου, δύο μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν 5.700 λίτρα πετρελαίου και ένα πλαστικό μπιτόνι το οποίο περιείχε 25 λίτρα πετρελαίου.

Συνολικά η ποσότητα υγρού καυσίμου που βρέθηκε είναι 12.259, 7 λίτρα πετρελαίου. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 20:49