Σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξή της, αναβλήθηκε τελικά  για τις 21 Φεβρουαρίου του 2020 η δίκη για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Αιτία της αναβολής ήταν το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του δικαστηρίου το οποίο θα τον κρατήσει μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου  της Αθήνας, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, η δεύτερη κατηγορούμενη στην υπόθεση η οποία φέρεται ότι είχε φέρει σε επαφή την πρώην σύζυγο του ναυτικού με τα άτομα που θα εκτελούσαν το σχέδιο της δολοφονίας, ενώ η ίδια κρατούσε το ανήλικο παιδί του θύματος, στο μπαλκόνι, την ώρα του εγκλήματος.

Οι  δικαστές   έκαναν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής της και  επέβαλαν στην κατηγορούμενη, η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων,  τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές στο ΑΤ της περιοχής της και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ. 

Πρωτοδίκως  σε ισόβια έχει καταδικαστεί  η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου  για τη δολοφονία του 63χρονου  ναυτικού, το πτώμα του οποίου, βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί στις αρχές του 2015. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα της πρώην συζύγου προς τον 63χρονο ναυτικό. Η κατηγορουμένη τον καλούσε στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Κατά τη δικογραφία όταν το θύμα μπήκε στο διαμέρισμα, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης